Egyéb kategória

Az igen! A legrövidebb hollywoodi házasságokat évek helyett órákban mérik

Míg a halál el nem választ – vagy csak pár hónapig, esetleg néhány napig. Ha házasságkötésről van szó, Hollywood nem csak a leggyönyörűbb menyasszonyi ruhákat és a határtalan rongyrázást tudja felvonultatni, de a legrövidebb kapcsolatokat is. Ráadásul sokszor már a ceremónia napján borítékolható, hogy válás lesz a történet vége. Ezúttal a sztárvilág legrövidebb házasságait szedtük össze – és büszkén jelentjük: a rekordnak magyar vonatkozása is van!

vous - 2022.03.08.
Az igen! A legrövidebb hollywoodi házasságokat évek helyett órákban mérik

Amikor egy pár oltár elé áll, valószínűleg az örökkével tervez. Nyilván senki nem kívánja magának, hogy rövid időn belül zátonyra fusson a kapcsolata – de sajnos ez is benne van a pakliban. 

A sors ellen a házasság intézménye sem nyújt védelmet.

Az átlagember szép csendben elválik, a sztár viszont legalább akkora hírverést generál a válásával, mint amekkorát az esküvőjével. Ha pedig extrém rövid volt a kapcsolat, akkor még a rekordok könyvébe is beírhatja magát.

Jennifer Lopez és Chris Judd: 9 hónap

Forrás:
vous

A latin díva már túl volt egy váláson, amikor úgy döntött: továbbra is hisz a házasság intézményében. Miután kapcsolata zátonyra futott első férjével, a pincérként megismert Ojani Noával, az énekesnő az egyik háttértáncosával, az addig ismeretlen Chris Judd-dal került közelebbi viszonyba.

Bár első házassága mindössze 11 hónapig tartott, Jen magabiztosan vonult az oltár elé. A ceremónia a fotók tanúsága szerint álomszép volt – de az álom még egy évig sem tartott. A pletykák szerint a színész-énekesnő azért vált el, mert megjelent a képben a következő kedvese, Ben Affleck…

Amikor Chris Juddot évekkel később a meglepően rövid házasságról kérdezték, azt nyilatkozta:

Egy sztárral összeházasodni kemény menet: a magánéletedet elveszik tőled, és többé már nem lehetsz ugyanaz az ember. 

Kim Kardashian és Kris Humphries: 72 nap

A hátsó feléről és szelfijeiről elhíresült realitysztár és üzletasszony, Kim Kardashian mindig is a nyilvánosság előtt élte a magánéletét. Nem csoda, hogy Kris Humphriesszel kötött házassága is a világ szeme láttára történt: a pár eljegyzése és az esküvő között 90 nap, az esküvő és a válás között pedig 72 nap telt el.

Ha igaz, amit állítanak, Kris Jennernek már az esküvő előtti estén kételyei voltak, így fel is tette Kimnek a súlyos kérdést, azaz azt, hogy valóban oltár elé akar-e állni.

Kim oltár elé állt, 72 napig házas volt, majd elvált. A történtekről természetesen egy őszinte blogbejegyzésben nyilatkozott. Nyilván…

Carmen Electra és Dennis Rodman: 6 nap

A Baywatch sorozat vadító, piros fürdőruhás üdvöskéje, a kilencvenes évek legforróbb nője, Carmen Electra nyolc hónap után ment hozzá pasijához, a kosaraslegenda Dennis Rodmanhez 1998-ban.

A nászútra viszont már nem került sor:

Rodman ugyanis hat nappal később bíróságon kérvényezte, hogy a házasságot tekintsék semmisnek. Az indok: a kosaras nem volt beszámítható állapotban – pontosabban teljesen részeg volt. 

Britney Spears és Jason Alexander: 55 óra

Forrás:
vous

A pop hercegnője számos rekordot tart, de nem csak a zene terén sikerült maradandót alkotnia:

a botrányairól is legalább annyira ismert.

A hajletolós, esernyővel paparazzót verő ámokfutásán kívül tiszavirág-életű házassága is nagy port kavart: 2004-ben gyerekkori ismerősével, Jason Alexanderrel, egy hirtelen ötlettől vezérelve, Las Vegasban mondták ki a boldogító igent.

A frigy nem tartott sokáig, 2 nappal később Britney jogi csapata semmissé tetette a házasságot azzal az indokkal, hogy az énekesnő akkoriban nem volt beszámítható állapotban és nem volt tisztában a tettei súlyával. Tudatosság ide vagy oda, ez a 2 napos házasság már Britney történetének a része marad.

Gábor Zsa Zsa és Felipe de Alba: kevesebb mint 24 óra

Ki más is lehetne a lista élén, mint a magyar származású díva, Gábor Zsa Zsa – a nő, aki nagyon tudott élni és nagykanállal habzsolni az élvezeteket?

Köztudott, hogy Zsa Zsa nem kevesebbszer mint kilencszer ment férjhez:

azaz ha valaki, hát ő soha nem vesztette el a házasságba vetett hitét. Sem az első, sem a második, de még a nyolcadik válása után sem…

A színésznő egy luxushajón találkozott leendő nyolcadik férjével, a mexikói színésszel, Felipe de Albával. A románc esküvőben csúcsosodott ki – ám a hirtelen házasságnál csak annak érvényessége volt rövidebb:

Zsa Zsa nyolcadik házasságát még aznap érvénytelenné nyilvánították. Az ok?

A díva elfelejtkezett róla, hogy jogilag még nem vált el a hetedik férjtől, Michael O'Harától.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.