Egyéb kategória

Három éve várok rá, hogy feleségül vegyen, de hiába

Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor a párom egy nyaraláson a lehető legváratlanabb pillanatban letérdelt elém, és megkérte a kezemet. Ennek már három éve, azóta pedig csak nézegetem az ujjamon csillogó jegygyűrűt, és várom, hogy elkezdjük szervezni az esküvőt. De egyre inkább úgy érzem, hogy ez a pillanat sosem fog eljönni…

vous - 2022.02.03.
Három éve várok rá, hogy feleségül vegyen, de hiába

Teljes mértékben át tudom érezni azoknak a helyzetét, akik hosszú évek óta várnak arra, hogy megkérje a kezüket a párjuk, és szintet lépjen a kapcsolatuk. Viszont úgy érzem, hogy az én helyzetem még ennél is idegőrlőbb, hiszen megragadtunk egy szinten, amiből teljesen úgy érzem, hogy nincs kiút.

Egymás mellett egy életen át

Az egyetem utolsó évében ismertük meg egymást a párommal egy kávézóban, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy szerelem volt első látásra. Mindkettőnk életében voltak szörnyű élmények, tapasztalatok múltbéli párkapcsolatokból, ezért egy teljes évig húztuk az ismerkedést, még mielőtt összejöttünk volna.

Ez viszont abszolút a javunkra vált a jövőt illetően, hiszen egyértelművé vált számunkra, hogy együtt szeretnénk megöregedni, tökéletes társra találtunk a másik személyében. Nem siettünk semmivel, az eljegyzésre is a kapcsolatunk negyedik évében került sor.

Pontosan ezek miatt állok értetlenül az előtt, hogy miért nem kezdtük még el szervezni az esküvőnket. Szerettem volna, ha az eljegyzéstől számított egy éven belül összekötjük az életünket, de természetesen nem ragaszkodtam hozzá. Viszont akármikor esküvőszervezésről szeretnék beszélni a párommal, akkor leráz, vagy hárítja a témát. Ez pedig egyre jobban aggaszt engem.

wedding-gfb8d0f1d6_1920

Akármikor esküvőszervezésről szeretnék beszélni a párommal, akkor leráz, vagy hárítja a témát.
Forrás:
Pixabay

Csak egy papír, semmi több

A párom legfőbb érve az esküvő ellen az, hogy az egész csupán formalitás, egy papírmunka, mi pedig enélkül is boldogok vagyunk együtt. Ezt pedig nem is vitatom.

Eljegyezni viszont akkor szokás valakit, ha szándékunkban áll feleségül venni.

Személyesen ismerek olyan párokat, akik soha nem helyeztek nagy hangsúlyt a kapcsolati státuszukra, és így is boldog életet élnek családként. Egy eljegyzésnek és a gyűrűnek viszont úgy gondolom, hogy igenis súlya van. 

Még nem veszítettem el teljesen a reményt, hogy valaha feleség leszek, de egyre inkább úgy érzem, hogy nem fog eljönni ez a pillanat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.