Egyéb kategória

Az első karácsony nélküled: Ugye nézel minket fentről és vigyázol ránk?

Sajnos, ahogy telik az idő az ünnepi asztalnál felbukkan egy-egy üres szék. Ha ezekre a gazdátlan ülőhelyekre nézünk, pótolhatatlan emlékek igyekeznek a szívünkben tátongó űrt betölteni. Vannak, akik már nem ünnepelhetnek velünk, most rájuk emlékezünk.

vous - 2021.12.10.
Az első karácsony nélküled: Ugye nézel minket fentről és vigyázol ránk?

Olyan élénken él bennem a gyerekkorom, mintha csak tegnap lett volna, ahogy kisgyerekként futok a szánkóért, hogy én ülhessek előre, hogy a legjobb kilátásom legyen az úton. A nővérem mögöttem ült, és a száját tátogatva kéményeset játszott. Boldog pillanatok voltak ezek.

karacsony

Gyerekkorom boldog pillanatai élénken élnek bennem.
Forrás:
Unsplash.com

Édesapánk volt a legjobb szánhúzó, mindig erősen kapaszkodtunk, miközben csípte az arcunkat a hideg tél a szánkó szélsebes siklása miatt. Az ablakokban elhelyezett díszek csak még jobban bevilágították a havas utcát, amely a nagyszülőkhöz vezetett.

Még mindig hallom a kisharang hangját, amire a karácsonyi számokat énekeltük, hogy jelezzük a Jézuskának, mi már nagyon várjuk őt. Érzem a gyertyák illatát, és szegfűszegét is, amelyek a narancsba voltak tűzdelve, hogy még ünnepibb legyen a szoba hangulata. Nem felejtem a mézeskalács ízét sem, amit gondos kezek készítettek. Azok a kezek, amelyeket már nem érinthetek meg…

Ezek a pillanatok olyan gyorsan elszálltak az életemből, és velük szálltatok ti is őrangyalként az égbe.

Csak az emlékek maradtak, a pótolhatatlan, gyönyörű emléketek, amely minden szenteste még fájdalmasabban sajog fel a szívemben. Azt kívánom, bárcsak visszamehetnék ezekre az ártatlan estékre, amikor még együtt volt az egész család, és még egyszer átélhetném őket. De sajnos nem lehet.

Új emlékek várnak rám, tudom. Szépek és időtállóak. Most én vagyok az, aki a kisharangot csengeti, és ünnepi illattal tölti be a szobát a karácsonyfa körül. Lépésről lépésre követem a titkos receptet, remélve, hogy olyan boldogsággal eszik majd a gyerekek, ahogy azt mi is tettük.

Ugye néztek minket onnan fentről és vigyáztok ránk, mint annak idején?

A történeteinkben tovább éltek, a gyermekek szívében is pislákol fényetek. De amikor az ünnepi hangulat elcsendesedik, a kicsik már mélyen alszanak, én itt ülök a fa mellett, és gyerekszívvel kívánom a Jézuskától: bárcsak itt lennétek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.