Egyéb kategória

4 furcsának tűnő tény az egészségről, amelyek valóban igazak

Kiskorodban te is biztos érezted úgy, hogy nem hihetsz a szüleidnek, ha az egészségről volt szó. Ki tudja mikor akarnak csőbe húzni, hogy megegyél egy újabb adag zöldséget? A rossz hírünk az, hogy sokszor igazuk is volt!

vous - 2021.12.05.
4 furcsának tűnő tény az egészségről, amelyek valóban igazak

Igen, néha a szájhagyomány útján öröklődő hitek, még ha nincs is mögöttük tudományosan megalapozott kutatás, bizony igazak lehetnek. Ahogy a legújabb, humbugnak tűnő eredmények is, amiket a brit kutatók állítanak.

1. A répától tényleg jobban látsz

A répától fütyülni sajnos nem tanulsz meg, viszont a szemednek valóban nagyon jót tesz. Főleg a benne található béta-karotin miatt, ami elősegíti a szervezet A-vitamin termelését, ami fontos az egészséges szemnek. Arról egy korábbi cikkünkben már írtunk, hogy főzve vagy nyersen egészségesebb-e a répa.

2. Rémálmaid lesznek, ha alvás előtt sokat eszel

Bizony, bizony! Tényleg ne tömd tele a pocid lefekvés előtt, mert a javában emésztő gyomor és a dübörgő anyagcsere a pihenni kívánó agyat is jobban megdolgoztatja a kelleténél, amitől nyugtalan lesz az éjszakád.

Vannak megkérdőjelezhető hitek az egészséggel kapcsolatban.

Vannak megkérdőjelezhető hitek az egészséggel kapcsolatban.
Forrás:
Unsplash

3. Az ízületek valóban érzik az időjárást

Az idősek valóban érezhetik az időjárás-változást az ízületeikben. A nagy hőmérséklet- és nyomásváltozások valóban növelik az ízületi fájdalmak erősségét, és pontosan ilyen jelenségek előzik meg a nagyobb fronthatásokat is.

4. A náthának van köze a hideghez

Mára biztos jól megtanultad, hogy nem a hideg miatt vannak megfázásos tüneteid, hanem a vírusok miatt. Nos, ez tényleg igaz, de a hidegnek mégis van köze a megbetegedésekhez, ugyanis hűvösebb időben sokkal jobban tudnak szaporodni, illetve a hidegben az emberi test se tud olyan jól védekezni ellenük.

Sófalvi Márton

Ajánlott cikkek