Egyéb kategória

Muszáj mindig egy pasit választani a barátságunk helyett?

Mindig azt hittem, hogy majd egyetem után is mindent együtt csinálunk. Eljegyzések, lánybúcsúk, esküvők, házvásárlás, gyereknevelés, szóval az egész csomag! Legjobb barátnők egy életen át, ez minden lány álma! Azonban most inkább ülnék egy lángoló repülőgépen, ami tele van mérges kígyókkal, és éppen zuhan le a mélybe, mintsem egy percnél is tovább legyek a közeledben…

vous - 2022.03.07.
Muszáj mindig egy pasit választani a barátságunk helyett?

Sosem gondoltam volna, hogy idáig jutunk. Azt hittem a barátságunk erős és időtálló, de nem kalkuláltam bele a pasifaló faktort, ami elemeire bontotta a köztünk kialakult szövetséget. Nincs azzal gond, ha valaki társra vágyik, hiszen engem is várt otthon egy, de ahogy te epekedtél ezután, a frászt hozta ki az emberből.

Annyira szerettelek és féltettelek, hogy mindent meg akartam tenni érted, mert reméltem, te is így érzel.

Minden alkalommal, amikor randira készültél, én ott voltam, és segítettem, hogy szépnek érezd magad. Minden kételynél és tanácstalanságnál felbukkantam, hogy együtt választ találjunk rájuk. Akkor is ott voltam, amikor csak hallgatni kellett, és letörölni könnyeidet. Én mindig ott voltam…

Természetesen nekem is szükségem volt rád az évek alatt. Hol voltál, amikor az a fontos fellépésem volt? Randin egy sráccal, akinek már a nevére sem emlékszel. Mit mondtál, amikor könnyekkel küszködve meséltem a fájdalmaimról? Hogy neked is nehéz, mert előtte való éjjel lelketlenül együtt voltál egy bunkóval. És hogyan emlékszel vissza a szülinapodra, amit erőmön felül rendeztem meg számodra? Hogy elrontotta az a seggfej, akit három randi után te hívtál meg rá… Úgy éreztem, mint aki versenyezni akarna olyasmivel, amit sosem kaphat meg. Mindegy mit tettem, mit áldoztam fel, nem lehettem sosem olyan fontos, mint egy új pasi. Csakis akkor kaphattam figyelmet, ha épp nem volt senki a láthatáron, de akkor talán túl sokat is egyszerre.

Hol voltál, amikor szükségem volt rád?

Hol voltál, amikor szükségem volt rád?
Forrás:
Unsplash

A poharam, amibe a mérgezett barátságodat töltötted, nem ezeknél az elmulasztott pillanatoknál telt meg, hanem a születésnapom estéjén. Azt a bulit, már hetek óta terveztem. Habár, én szerveztem a te születésnapjaidat is, akkor nem bántam, hogy nem segítettél, mert tudtam, hogy éppen nincs senkid, így végre én lehetek majd a legfontosabb neked azon az estén. Megígérted, olyan estét csapunk, amit soha nem fogunk elfelejteni! Így is lett.

Éppen fújtam volna el a gyertyákat, amikor megcsörrent a telefonod. Viktor? Marci? Ki tudja már, melyik ex volt az, aki aznap a lakására invitált, és te felvillanyozott tekintettel már az ajtót nézted. Hiába kérleltelek, hogy maradj, te már az esküvői harangokat hallottad a fejedben.

Hiába mondtam, hogy neki nem jelentesz semmit, de nekem a világot, nem számított, te már döntöttél.

Ismét egy pasit választottál. Ekkor vágott arcon igazán a felismerés, sosem fogsz engem, és a barátságunkat választani.

Így hát, amikor másnap kisírt szemekkel kopogtattál az ajtómon, hogy összetört szívedet ismét meggyógyítsam, nem nyitottam ajtót. A barátságom ajtaját bezártam előtted, és azóta se nyitottam ki, valószínűleg sosem fogom.

Ajánlott cikkek