Egyéb kategória

Ezért fogod imádni a nordic walkingot!

Ez a napjainkban egyre inkább teret hódító népszerű tömegsport tulajdonképpen a sífutás hó nélküli, gyaloglós változata. Karunkkal, vállunkkal és az egész felsőtestünkkel is segíthetjük lábaink munkáját és így a gyorsabb előrehaladást.

vous - 2021.10.08.
Ezért fogod imádni a nordic walkingot!

A nordic walking technika helyes alkalmazásával a keveset használt feszítőizmokat tudjuk hatékonyan megdolgoztatni, amelyek visszahúzzák a testünket a helyes tartásba. A botokkal segített gyaloglás közben a tüdő teljes terjedelmében dolgozni tud, így, ha jó levegőn űzöd ezt a sportot, vérpezsdítő, frissítő hatása lesz!

A sportolást most kezdők, idősebbek és túlsúlyosak számára is a legideálisabb mozgásforma, mert a botok használatával az egész testet megmozgatja és tehermentesíti a gyakori panaszt okozó ízületeket. A nordic walking jó levegőn, a természetben, bármilyen terep és talajviszonyok mellett is végezhető.

A fővárosban több helyen is vannak hetente többször is ingyenes, csoportos foglalkozások, ahol felszerelést és oktatást is kaphatunk. A társaságban, közösen végzett, egyáltalán nem megerőltető gyakorlatok nagyon jó hangulatot, pozitív gondolkodást, remek közérzetet eredményeznek.

Nordic walking segítségével nagyon jól tudod szabályozni a megfelelő pulzustartományban végzett munkát! Kiválóan tudsz alapozni és az izmok hajszálerezettsége szinte minden porcikádban gyarapodni fog, hiszen majdnem minden testrészed mozog edzés közben. Néhány hetes megtervezett és jól levezetett edzéssel már fejlődést fogsz tapasztalni, és eredményesen fogyhatsz is!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!