Egyéb kategória

Milyen edzésformát válassz, ha mozgásközpontokba fogsz járni a korlátozások feloldását követően!?! Spinning ?!?!

A korlátozások feloldása kapcsán sorozatot indítottunk, melynek akár az is lehetne a neve, hogy nagy sportágválasztó. Próbáljuk összeszedni azokat a lehetőségeket, amik a fitneszklubok, mozgásközpontok kínálatában megtalálhatóak. Legutóbb a CROSSFIT-etmutattuk be, de lesz, WALKenergie, és  most itt a Spinning is

vous - 2021.05.29.
Milyen edzésformát válassz, ha mozgásközpontokba fogsz járni a korlátozások feloldását követően!?! Spinning ?!?!

Spinning az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. Ez a mozgásforma méltán népszerű, mára már filozófiává, életformává nőtte ki magát. A legjobb, hogy kortól és nemtől függetlenül bárki űzheti.

Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a megfelelő eredmény eléréséhez idő kell, az unalmas sportokat pedig előbb-utóbb elhanyagoljuk. Ennek orvoslására jött létre a Spinning, mely összeköti a kellemeset a hasznossal; kerékpározás közben pörgős zene szól, a speciális eszközön pedig nem csak az unalmas tekerés vár a sportolni vágyókra, különböző gyakorlatok sora teszi még érdekesebbé az edzést.

A Spinning alkotója

Johnny G. amerikai triatlon versenyző robbantotta ki a fitness ipar forradalmát, amikor néhány évvel ezelőtt kifejlesztette egyedi edzésmódszerét. Célja volt . Ekkor látott neki egy forradalmian új módszer kifejlesztésének, mely bárki számára elérhető lehet, nemtől és kortól függetlenül.

Az edzésről

A Spinning órák merőben eltérnek a hagyományos edzésformáktól. A hagyományos szobakerékpározás kora leáldozott; vége a magányos és unalmas óráknak. Az edző utasításait követve egy csapatnyi kerékpáros teker megállíthatatlanul, miközben a háttérben az edzéseken nélkülözhetetlen zene szól. Egy-egy óra több szakaszból áll, kezdetként közepes fordulatszámmal kell tekerni, hogy az izmok kellőképpen bemelegedjenek, majd következhet a kalóriaégető sprintelés. Az edzés intenzitását mindenki edzője segítségével határozhatja meg. A Spinning nem csak fogyaszt, de tökéletes alakot is biztosít, ráadásul az izomtömeget nem növeli, csupán erősíti.

A Spinning előnyei

Fokozza a vérkeringést.
Kíméli az izületeket.
Bármely életkorban végezhető.
Javítja az általános kondíciót.
Testi és lelki felfrissülést nyújt.
Egy óra alatt akár 900 kalóriát is elégethet.
Formálja a farizmot, a combokat, de nem növeli azok körméretét.
A Spinning egy bárki által könnyedén elvégezhető mozgásforma. Nem igényel erőt, vagy ügyességet, csupán néhány apró kelléket; törölközőt, kényelmes kerékpáros nadrágot, és persze a nélkülözhetetlen ásványvizet.

Spinning – Kiváló kardió edzés

Jelentősen javul a keringési rendszer, megerősíti a szívet, hatékonyabb lesz a vér oxigénszállító képessége, erősödik az érfal.

nagymértékben javul állóképességünk, ezzel együtt fejlődik tüdőnk hatékonysága is,

mozgás közben is óvjuk térdünk ízületeit, valamint a szalagokat, és ezzel egy időben erősítjük is azokat,

a teremben végezhető mozgásformák közül a leghatékonyabb zsírégető sport

a nagy intenzitású mozgás következtében fokozott izzadás jellemző, így a méregtelenítés is beindul a szervezetben

egy dinamikus tekeréssel nagyon jól levezethető a bennünk felgyűlt feszültség, így a stressz is könnyebben leküzdhető

megtanít küzdeni, erősíti akaratunkat

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.