Egyéb kategória

A bringázás tényleg égeti a zsírt és segíthet, hogy laposabb legyen a hasatok

A lapos has sokunk álma, viszont olykor meglehetősen nehéz elérni. Ha ti is rendszeresen küzdötök a kéretlen úszógumi ellen, pattanjatok nyeregbe! A biciklizés ugyanis valóban segít a zsírégetésben, és segíthet, hogy laposabb legyen a hasatok - ezt pedig nem más állítja, mint egy személyi edző, akinek minden bizonnyal megvan a tapasztalat ebben a kérdésben.

vous - 2018.08.01.
A bringázás tényleg égeti a zsírt és segíthet, hogy laposabb legyen a hasatok

A bringázás zsírégető hatása talán nem is olyan kérdéses, hiszen a rendszeres mozgástól a lábunk valószínűleg napról napra csinosabb, izmosabb lehet. De mi a helyzet a hasunkkal? Onnan is eltüntetheti a zsírt a rendszeres kerekezés? Nos, a szakértő szerint igen, mutatjuk, hogyan!

"A kerékpározás az egyik legjobb gyakorlat a testzsír elégetésére” – mondta a Jim White dietetikus és személyi edző. Azt javasolja azonban, hogy a váltott intenzitású edzések helyett hatékonyabb lehet, ha inkább alacsony intenzitással, viszont rendszeresen és időben (is) hosszan tekerünk.

bicikli

bicikli
Forrás:
Unsplash

"A kerékpározásnak állandó üteműnek kell lennie ahhoz, hogy hosszabb távon hatékonnyá válhasson" – mondta Jim. "A HIIT rengeteg energiát használ rövid idő alatt, így a mérsékelt energiával történő kerékpározás lehetővé teszi, hogy hosszabb időt töltsünk mozgással, és több kalóriát égessünk” – magyarázta. Így tehát ha hosszabb időt töltünk két keréken, az több elégetett kalóriát jelenthet.

Fontos a rendszeresség

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a magas intenzitású tekerés nem éget zsírt, sőt! Csakhogy nem vagyunk egyformák és a teljesítésünk, a képességeink is különbözőek. Vagyis ha túl sok lenne a spinning, tekerjünk mérsékelt intenzitással, de hosszan és rendszeresen!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.