Egyéb kategória

Tanuljunk meg biciklizni!

Az elmúlt napokban már foglalkoztunk, hogyan indítsuk a biciklis szezont. Most megpróbáljuk összefoglalni, milyen területekre érdemes a legnagyobb hangsúlyt fektetni, hogy nagyobb biztonságban légy a nyeregben.

vous - 2021.04.02.
Tanuljunk meg biciklizni!

Az autósok véleménye a hobbi kerékpárosokról:,
– felnőtt korban ül először kerékpárra, így nem tud biciklizni
– semmilyen szabályt nem tartanak be a bringások
– nem használják a kerékpárutakat

Mindhárom kijelentéssel lehet vitatkozni, és bőven találunk példát a megerősítésére, de ezek a megállapítások általánosítások, és szélsőségeket tartalmaznak.  A biztos megoldás, ha minden KRESZ szabályt betartunk, és olyan helyeket keresünk kerékpáros edzéseinkre, túráinkra, ahol kevés a gépjármű. kerékpározás közben, de ez még nem tanít meg a technikás, ügyes bringa kezelésre

A kerékpáros technika fejlesztése nemcsak biztonságosabbá teszi közlekedésünket, csökkenti a sérülésveszélyt, növeli önbizalmunkat, de a hatékonyságunkat is javítja, azaz könnyebben fogunk haladni. Egyensúlyunk gyengesége esetén a folyamatos koncentráció jobban fáraszt minket, kevesebb időt tudunk a nyeregben tölteni. Az egyensúly javítását a lassú tempóban elvégzett, éles, és nagy szögű kanyarodásokkal tudjuk fejleszteni. Érdemes akár egy kis parkolóban szlalom pályát kijelölni, és az akadályok között nagyon lassan egyensúlyozva gurulni.

Ugyancsak fontos, hogy a menetirány módosítása nélkül tudjunk hátranézni, hogy ne menjünk át a szembejövők oldalára, vagy adott esetben az árokba. Ökölszabály: Ahova néz a kerékpáros, oda fog kanyarodni a bicikli! Ha elfordítjuk a fejünket, azonnal irányt vált a bringa. Ezt a jelenséget gyakorlással lehet tompítani, ezt is forgalomtól mentes helyen érdemes kipróbálni.

rear-view-of-biker-couple-cycling-in-countryside-R6FSWTW

rear-view-of-biker-couple-cycling-in-countryside-R6FSWTW
Forrás:
CANVA.COM
Ajánlott cikkek