Egyéb kategória

Sült csirke foszlósan-ropogósan – sóágyon sütve

Az egyben sült csirke örök kedvenc, de persze akkor az igazi, ha a bőre ropogós, a húsa szaftos és omlós. A sóágyon sült változat roppant egyszerű, nem szárad ki a csirke, belül foszlósra sül, kívül pedig gyönyörű pirosra és ropogósra sül.

vous - 2019.10.09.
Sült csirke foszlósan-ropogósan – sóágyon sütve

A sóágyon sütés egy régi technika, csirkével és kacsával is nagyon jól működik – a só magába szívja a kisülő nedvességet, és a forró, száraz gőzben tökéletesre sül a hús. Ezzel a módszerrel a felesleges zsiradék és nedvek eltűnnek a sóágyban, a bőr egész vékony és zsírtalan, nagyon jó ropogós lesz, a hús pedig szinte magától lefoszlik a csontokról.

soagyon-sult-csirke

soagyon-sult-csirke
Forrás:
pixabay

Ahhoz, hogy még finomabb legyen, érdemes még egy kis házilag kikevert fűszervajjal átkenegetni a csirkét, a belsejébe tehetünk fokhagymát vagy hagymát, akár fűszert is, amit csak szeretnénk. Ha megsült a csirke, érdemes a sót kicsit átkeverni, és még 20 percre visszatenni a sütőbe, majd kivéve hagyni teljesen kihűlni – nem kell kidobnunk, újra használhatjuk még sóágyként csirkéhez, legalább 3-4 alkalommal.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.