Egyéb kategória

Sült csirke foszlósan-ropogósan – sóágyon sütve

Az egyben sült csirke örök kedvenc, de persze akkor az igazi, ha a bőre ropogós, a húsa szaftos és omlós. A sóágyon sült változat roppant egyszerű, nem szárad ki a csirke, belül foszlósra sül, kívül pedig gyönyörű pirosra és ropogósra sül.

vous - 2019.10.09.
Sült csirke foszlósan-ropogósan – sóágyon sütve

A sóágyon sütés egy régi technika, csirkével és kacsával is nagyon jól működik – a só magába szívja a kisülő nedvességet, és a forró, száraz gőzben tökéletesre sül a hús. Ezzel a módszerrel a felesleges zsiradék és nedvek eltűnnek a sóágyban, a bőr egész vékony és zsírtalan, nagyon jó ropogós lesz, a hús pedig szinte magától lefoszlik a csontokról.

soagyon-sult-csirke

soagyon-sult-csirke
Forrás:
pixabay

Ahhoz, hogy még finomabb legyen, érdemes még egy kis házilag kikevert fűszervajjal átkenegetni a csirkét, a belsejébe tehetünk fokhagymát vagy hagymát, akár fűszert is, amit csak szeretnénk. Ha megsült a csirke, érdemes a sót kicsit átkeverni, és még 20 percre visszatenni a sütőbe, majd kivéve hagyni teljesen kihűlni – nem kell kidobnunk, újra használhatjuk még sóágyként csirkéhez, legalább 3-4 alkalommal.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!