Egyéb kategória

Speedfitness? Íme, a leleplezés!

Az „EMS-Training”, vagy ahogy itthon nevezik, a speedfitnes könnyen elérhetővé tette a mozgás nélküli fittséget, és a koncepció nagy népszerűséget hozott a módszernek. Megmutatjuk, mit kapsz valójában a speedfitness-től.

vous - 2019.10.09.
Speedfitness? Íme, a leleplezés!

Az izmoknak ingerekre van szükségük ahhoz, hogy aktívvá váljanak. Normális esetben ezeket a hatásokat a központi idegrendszertől kapják szöveteink. Az ingerek fizikális valójukban természetes elektromosság formájában terjednek.

naked-1847866_1920

naked-1847866_1920
Forrás:
pixabay

Az EMS (Elektromyo Stimulation Training), vagyis a speedfitness lényege, hogy ugyanolyan hatásokat szimulál, amilyeneket a testünk természetesen küld izmainknak. Elektródákat kötnek testünkre, amelyek a nagyobb izomcsoportokat stimulálják, ezt a módszert a rehabilitáció során, illetve a profi sportban már régóta használják.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.