Egyéb kategória

Így falja fel a penész az ennivalónkat! – Biztos, hogy látni akarod?

Takarékoskodni kell, minden falat élelmiszer értékes és egyre inkább azzá válik. Mégis a nagy spórolásban ne feledkezzünk meg az egészségről. Régóta kérdés például, hogy mi történjen a penészes élelmiszerrel.

vous - 2019.08.02.
Így falja fel a penész az ennivalónkat! – Biztos, hogy látni akarod?

A penész az év minden szakában felütheti a fejét az élelmiszereken, és néha egészen meglepő gyorsasággal burjánzik el, biztosan van tapasztalata mindenkinek zacskóban feledett zsemléről, zöldségről, gyümölcsről, amelyet rövid időn belül szinte felfalt a penész.

overgrown-with-mold-1693929_1920

overgrown-with-mold-1693929_1920
Forrás:
pixabay

Mégis még mindig sokan gondolják úgy, hogy elég a penészes részt eltávolítani – levágni, kivágni a penészes részt, vagy lekapargatni a penészes lekvár tetejét – és a többi szabadon fogyasztható. Kutya baja sincs.

Ez azonban nem igaz, a penész ugyanis láthatatlan szálakkal szövi át az élelmiszert, és esélyünk sincs felmérni, hogy valójában mekkora részt vett már birtokba – mekkora részt falt fel, hálózott be.

Milyen tüneteket okozhat, ha penészes élelmiszert fogyasztunk?

  • Allergiás tüneteket , légzési nehézségeket, nyelési nehézségeket
  • Nagyos erős gyormorfájdalmat, emésztési problémákat, hányást
  • Idegrendszeri tüneteket – remegést

Videón mutatjuk, milyen hatékony módon bánik el az élelmiszerrel a penész:

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.