Nem annyira bonyolult, mint amennyirő ütős, igazi ünnepi kalóriabomba ez a duplán csokis piskótatekercs, kívül is, belül is csupa csoki, és könnyedén feldíszíthető fatörzsnek is, ami rögvest karácsonyi desszertté teszi.
A piskótatekercs igazi nagymama-féle klasszikus, különösen baracklekvárral töltve, de ünnepi desszertnek is tökéletes, ha felturbózzuk egy kis – vagy sok! – csokival. A piskóta és a töltelék is könnyedén összecsokizható, mint ennél a nagyon puha és krémes változatnál, nagyon kényeztető és abbahagyhatatlan, egy kis díszítéssel az ünnepi asztalon is megállja a helyét, de céges bulin is biztos sikert arat.
A piskótát kakaópor és olvasztott étcsoki, a mascarponés-tejszínes tölteléket fehércsoki ízesíti – szaftos, puha és lágy, de a krémet gazdagíthatjuk is akár egy kókusszal, reszelt narancshéjjal vagy kandírozott naranccsal, meggyel vagy csokidarabokkal. Isteni minden változatban!