Egyéb kategória

Omlós csirke salátával – fitten, fűszeres joghurttal

Egy kellemesen fűszeres, omlósra sült csirkemell mindig jó választás, különösen azoknak, akik diétáznak, vagy a könnyedebb étrendet kedvelik. Most egy könnyű salátába került, gyorsan elkészül, nagyon omlós és finom, különösen joghurtos öntettel tálalva.

vous - 2021.07.11.
Omlós csirke salátával – fitten, fűszeres joghurttal

A sovány csirkemell rengeteg módon készíthető, még a sütésére is rengeteg alternatíva létezik. Most egy hibrid módszerrel készült, és nagyon puha, szaftos lett a végeredmény. Száraz tepsiben került elősütésre, épp csak egy kis olajjal megkenve, sóval és borssal fűszerezve, majd átkerült egy vékony fokhagymaágyra tepsibe, itt jött a fűszerezés és egy kis vaj, így a csirke a fűszerek ízét tökéletesen felveszi, a vajtól pedig kellemesen omlós lesz.

Omlós csirkemell salátával

Omlós csirkemell salátával
Forrás:
Depositphotos

Diétázóknak ideális salátával és joghurtos öntettel vagy akár párolt zöldséggel, de természetesen bármilyen „komolyabb” köret is jó hozzá, sőt tehetjük szendvicsbe, tekerhetjük tortillába is – például egy magunkkal vihető munkahelyi ebédhez.

A cikk folytatását a Cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.