Egyéb kategória

Rázzuk le a hasi hájat – csak napi fél óra a karcsúságért

A tánc az egyik leghatékonyabb aerob edzésforma, a hastánc pedig különösen alkalmas arra, hogy a „legrázósabb” területen, a has, a csípő és a comb területén rázza le rólunk a nem kívánatos hurkákat.

vous - 2019.05.07.
Rázzuk le a hasi hájat – csak napi fél óra a karcsúságért

A célzott fogyasztáson túl is számos jótékony egészségügyi hatása van amellett, hogy a hastánc élvezetes mozgásforma- üdítő testnek, léleknek egyaránt. Nem elhanyagolható az sem, hogy az egyik legnőiesebb „torna”, amely javítja a mozgást, a tartást. Rendszeres gyakorlásával nem csak egészségesebbek lehetünk, de mozgásunk is kecsessé válik, először tudatosan lépünk „úgy”, tartjuk „úgy” a kezünket, később nem is tudunk másként mozdulni, mint ahogy a tánc is megkívánja, igazi női bájjal, ruganyosan, finom mozdulatokkal.

hastánc

hastánc
Forrás:
Kerepeczki Anna

Kell ennél erősebb motiváció, hogy belekóstoljunk a hastáncba?

600

Három éve interjút készítettünk egy profi hastánc művésszel és a hastáncot egyik újságírónk ki ispróbálta: "

Hogy mi volt a táncóra legnagyobb tanulsága?

Hogy a hasunk mellett egy másik testrészünket is iszonyatosan megdolgoztatjuk közben: a karjainkat. Ugyanis az egyik fő szabály, amit az órára járó nők már kórusban zengtek: A karod legyen mindig hosszú és kecses.

Ez teszi ugyanis olyan légiessé és nőiessé a táncmozdulatokat. Így folyamatosan éreztem, hogy dolgozik a váll-, a kar-, a has- és a combizmom, de igazából azt tudnám mondani, hogy tetőtől talpig megmozgatott – ebben pedig Melinda is megerősített. Azt mondja, hogy a hastánc gyakorlatilag a teljes test teljes vázizomzatát megmozgatja, ezáltal megerősíti az ízületeket, rögzíti a csigolyákat és javítja a testtartást. Pontosan ezért kifejezetten ajánlja azoknak, akik ízületi vagy gerincproblémákkal küzdenek, de a tipikus női betegségekre is jó hatással van, amik a kismedence területén alakulnak ki, ugyanis a sok kontrakciós mozgás a belső izmokat is átmozgatja, ahogy ő mondja, olyan, mint egy „ősi intimtorna”.

Kezdésként megosztunk veletek egy magyar nyelvű oktató videót.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.