A mikróban elkészített ételek lehetősége, a mikro-gasztro még mindig megosztja a közvéleményt. Van aki számára vonzó alternatíva, mást kifejezetten taszítanak a mikróban elkészített fogások. Sok esetben egészségügyi fenntartások miatt. Mert mi van, ha káros.
Mi nem tudjuk, hogy káros, e, cserébe egészen biztosan megfelelő módszer mindazok számára, akik kicsi konyhát visznek vagy nincs sok idejük nagy lakomák előkészítésére, de azért vágynak a meleg falatokra.
Most egy igazi koleszos sos fogás receptjét osztjuk meg veletek.
Rozmaringos vöröslencse főzelék mexikói zöldségkarnevállal, burgonyával
Hozzávalók:
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy megfelelő méretű, mikróban használható edénybe. Hozzáadjuk a vöröslencsét, a zöldségkeveréket, a fűszert a sót és az olajat. Igen, minden mehet egybe. Legmagasabb fokozatra állított mikróba helyezzük és körülbelül 10-15 percig „pároljuk”. Nem kell hozzá egyéb sűrítőanyag, mint alencse, az ugyanis egy kicsivel rövidebb idő alatt puhul meg és szuper módon sűríti be főzelék állagúra az ebédünket. Mikrózás után hozzákeverjük a kókusztejet, állni hagyjuk pár percet és már kész is a főzelék.
Feltétnek adhatuk hozzá szintén mikróban pirított sonkaszeletet.
Sokszor kipróbált, kedvelt fogás főzéssel nem szívesen bajlódó fiatalok körében.