Egyéb kategória

Fantasztikus rozmaringos vöröslencse főzelék – mikróban elkészítve

A mikróban elkészített ételek lehetősége, a mikro-gasztro még mindig megosztja a közvéleményt. Van aki számára vonzó alternatíva, mást kifejezetten taszítanak a mikróban elkészített fogások. Sok esetben egészségügyi fenntartások miatt. Mert mi van, ha káros.

vous - 2019.05.07.
Fantasztikus rozmaringos vöröslencse főzelék – mikróban elkészítve

Mi nem tudjuk, hogy káros, e, cserébe egészen biztosan megfelelő módszer mindazok számára, akik kicsi konyhát visznek vagy nincs sok idejük nagy lakomák előkészítésére, de azért vágynak a meleg falatokra.

Most egy igazi koleszos sos fogás receptjét osztjuk meg veletek.

Kókuszos vöröslencse dahl mindenmentes egészséges egyedényes

Forrás:
Depositphotos

Rozmaringos vöröslencse főzelék mexikói zöldségkarnevállal, burgonyával

Hozzávalók:

  • 1 marék lencse
  • 2 marék mexikói zöldségkeverék
  • 1 db közepes burgonya
  • 1 evőkanál kókusztej
  • 1 csipet rozmarin
  • kevés só
  • 1 kiskanál szezámmag olaj (lehet ám sima étolaj is)

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy megfelelő méretű, mikróban használható edénybe. Hozzáadjuk a vöröslencsét, a zöldségkeveréket, a fűszert a sót és az olajat. Igen, minden mehet egybe. Legmagasabb fokozatra állított mikróba helyezzük és körülbelül 10-15 percig „pároljuk”. Nem kell hozzá egyéb sűrítőanyag, mint  alencse, az ugyanis egy kicsivel rövidebb idő alatt puhul meg és szuper módon sűríti be főzelék állagúra az ebédünket. Mikrózás után hozzákeverjük a kókusztejet, állni hagyjuk pár percet és már kész is a főzelék.

Feltétnek adhatuk hozzá szintén mikróban pirított sonkaszeletet.

Sokszor kipróbált, kedvelt fogás főzéssel nem szívesen bajlódó fiatalok körében.

Ajánlott cikkek