Egyéb kategória

A burlesque érzéki művészete – Combfix, fűző és tollas legyező egy budapesti stúdióban

Ugye nektek is van olyan ismerősötök, akiről szinte sugárzik, hogy ízig-vérig?
Kíváncsi voltam, miben is rejlik ez a dolog. Pontosabban, hogyan lehet kihozni bárkiből a femme fatale-t? Erre a kérdésre a választ nem is tudtam volna jobb helyen keresni, mint a Budapest belvárosában található Dollhouse Boudoirban, ahol olyan szuper női mozgásformákat és workshopokat kínálnak, mint például a rúdtánc, a beautyrobic, és persze a burlesque.

vous - 2015.12.08.
A burlesque érzéki művészete – Combfix, fűző és tollas legyező egy budapesti stúdióban

A Pirner Alma által vezetett népszerű táncstúdióba lépve rögtön láttam, hogy gyönyörű fotók fognak készülni. Tágas, világos terem, púderrózsaszínűre festett, elegánsan díszített falak, és persze a fésülködőasztal… szinte adja magát a hely, hogy a női lélek itt átlényegüljön egy másik, addig csak rejtett dimenziójába.

Aztán megérkezett a modellem is, véletlenül pont az a típusú hölgyemény, akiről a bevezetőm elején tettem említést. Nemesvári Krisztina, Cofi történetesen rúdtáncbajnok, és -oktató a stúdióban. Ő mutatta be nekem, hogyan készül el egy burlesque-díva, mik a műfaj legfontosabb elemei, és persze azt is, hogy kell mozogni a felöltött szerepben a közönség előtt.

Forrás:
Molnár Anikó

A műfajt Magyarországra elsőként Pirner Alma hozta. Külföldi előadóművészi tapasztalataiból, könyvekből, videókból építette fel a Dollhouse-ban oktatott anyagot.
A burlesque iránt érdeklődő hölgyek nem feltétlenül azzal a céllal ékeznek, hogy előadásokon vegyenek részt, vagy otthon párjukat ajándékozzák meg néhány újonnan eltanult erotikus mozdulattal – bár kétségtelen, hogy az itt megszerzett tudást mindenki a maga módján építi bele a hétköznapjaiba.

Forrás:
Molnár Anikó

A felkészülés első eleme természetesen a hangsúlyos smink elkészítése: hatalmas pillák, arcpír, erős tusvonal és vörös szín minden mennyiségben.

Forrás:
Molnár Anikó

A tanfolyamon a smink elkészítésével a különböző szépségápolási praktikák elsajátítása is a cél. A hétköznapokban is hasznosíthatjuk ezeket, hiszen nem mindenki tudja, hogy kell felragasztani a műszempillákat vagy szabályos tusvonalat húzni.

Forrás:
Molnár Anikó

Nem csak a sminkelésben tanulhatunk új dolgokat: azt is megtudhatjuk, milyen fehérnemű passzol az alakunkhoz, és egyáltalán, hogyan hordjuk helyesen a fehérneműket. Én például Cofitól tudtam meg, hogy harisnyatartóhoz nem szabad csipkés combfixet felvenni.

Forrás:
Molnár Anikó

A fűző gyors felvételéhez nem csak az elmúlt századokban kellett a segítő kéz. Lássuk be, hogy csodás tartást ajándékoz viselőjének, de azért a mai rohanó világban igencsak furcsa lenne, ha mindennapi viseletünk részét képezné. Ezért olyan különleges minden olyan alkalom, amikor mégis felölthetjük.

Forrás:
Molnár Anikó

Semmi kétség afelől, hogy abban a pillanatban, ahogy felkerül a gyönyörű fűző és a combfix, viselője mintha átalakulna egy megközelíthetetlen dívává.

Forrás:
Molnár Anikó

Nem titok, hogy a tanfolyam egyik legfontosabb célja, hogy a nők megtanulják szeretni és elfogadni önmagukat.

Forrás:
Molnár Anikó

A női mivoltunkat erősítjük azzal, ahogy fokozatosan felépül a „burlesque-személyiségünk”.

Forrás:
Molnár Anikó

A mindennapokban is kibontakoztathatjuk az itt elsajátított praktikákat és mozdulatokat, persze egy picit lehalványítva. Mégis vannak olyan részek is, amik a tanfolyam keretei között, a négy fal között maradnak.

Forrás:
Molnár Anikó

A tanfolyamon azt is megtanulhatjuk, hogyan uraljuk tudatosan mozdulatainkat. Melyik lány ne lenne kíváncsi a jól sikerült profilképek titkára?

Forrás:
Molnár Anikó

A bohókás kellékek részét képezi a tollas boa, legyező és a fejdísz. A workshopon még bimbódíszt is készíthetünk saját kezűleg.

A burlesque szó jelentése tréfa, móka. A műfajt, amely főleg helyzetkomikumra építkezik, a 18–19. században az irodalomban, a 20. század elején pedig a színdarabokban és filmművészetben alkalmazták. Az Egyesült Államok szórakoztatóipara volt az, ami átformálta a burlesque-et a ma is ismert műfajjá. Pikáns, csábító és humorral fűszerezett varieté-előadások ezek, természetesen kihangsúlyozva a női adottságokat. A modern burlesque leghíresebb képviselője Dita Von Teese, akinek a mindig telt házas előadásaira meglepő módon többségében hölgyek vásárolnak jegyet.

Forrás:
Molnár Anikó

Sokaknak szüksége van egyfajta löketre, ami megmutatja, mindenkiben ott rejlik az a bizonyos femme fatale.

Forrás:
Molnár Anikó

Táncos mozdulatok sorának elsajátításával is a mozgásunkon finomíthatunk. Sokkal jobban beleéljük magunkat szerepünkbe a rendelkezésre álló profi kellékek segítségével.

Forrás:
Molnár Anikó

Még ha nem is szeretnénk színpadra vinni tudásunkat, a tanfolyam végén mindenkiről készül egy profi fotósorozat. A fotózás alkalmával is megtanulhatjuk a számunkra legelőnyösebb pózokat, melyeket akár még a hálószobában is alkalmazhatunk.

Forrás:
Molnár Anikó

Nyitottabban és felszabadultabban távozhatunk az itt megszerzett tudásunkkal, és ehhez nem kell feltétlenül kihívó öltözet vagy erős smink. Sokkal inkább arról van szó, hogy kibékülünk a külsőnkkel, ezáltal kisugárzásunk is sokkal erőteljesebb lesz.

Forrás:
Molnár Anikó

Minden olyan lányt, aki önbizalomhiánnyal küzd, arra biztatunk, próbálja ki magát egy burlesque-tanfolyamon. Nem fog csalódni, mert az ember a saját határait feszegetve sok új dolgot tanulhat meg önmagáról.

Nem utolsósorban pedig garantált, hogy remekül fog szórakozni, hiszen ennél csajosabb programot keresve sem találhatunk!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!