Egyéb kategória

Szépít, fogyaszt, fiatalít – 10 fontos tudnivaló az egészséges eperről

A legkedveltebb gyümölcsök egyike, a tavasz első ajándéka. A legjobb a szabadföldi, napérlelte, illatos eper, de a melegházinak sem nagyon tudunk ellenállni csodás aromái miatt. És ha még azt is tudjuk, mennyire egészséges, garantáltan még jobban belehabarodunk...

vous - 2019.04.09.
Szépít, fogyaszt, fiatalít – 10 fontos tudnivaló az egészséges eperről
  1.  Botanikai értelemben az eper nem gyümölcs: szigorúan véve csak az apró magjait tekinthetnénk annak: a lédús, édes, piros eperszem bugája.
  2. Már az ókorban ismerték és kedvelték a földieper ősét, az erdei szamócát, ráadásul tisztában voltak tisztító és frissítő hatásaival, írásos emlékek szerint szépségápolásra is használták. A középkorban az erdőből kiásott töveket a kertekben próbálták szaporítani, termeszteni. Kedvelt csemegévé a reneszánsz idején vált az úri palotákban, ahol az úrhölgyeknek tejszínnel, a férfiaknak vörösborral kínálták.
eper

eper
Forrás:
cookta.hu

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!