Egyéb kategória

Futó érdekességek az állatvilágból

Könnyedebb témát választottunk mára, az állatvilág híres futóit helyezzük ma fókuszba.

vous - 2019.02.15.
Futó érdekességek az állatvilágból

Azzal már foglalkoztunk, hogy kik az állatvilág legjobb futói, de azért furcsaságokat tudunk sorolni. Bemutatunk pár futó érdekességek az állatvilágból.

Tudtad, hogy a versenylovak vére a tenyésztés miatt olyan lett, mint a doppingoló atlétáké?

Tréningezés során lépük temérdek vörös vértestet bocsát a szervezetükbe, így vérükben sokkal több lesz az oxigén. Doppingolás során ilyen oxigéndús vért fecskendeznek az erekbe. A ló maga termel ilyet, ha vágtatni vagy sebesen ügetni kezd.

Forrás:
Unsplash

Tudtad, hogy az Iditarod versenyen minden évben 12 kutyás szánokkal futnak le több mint 1600 kilométert, 15 nap alatt?

A kutya csapatok 24 kilométer/órás sebességgel húzzák a szánokat, naponta 6 órán át. Az alaszkai huskyk hosszú távra tréningeznek, naponta tízezer kalóriát kell fogyasztaniuk a verseny ideje alatt.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.