Egyéb kategória

Turbózd fel az immunrendszered természetes csodaszerekkel!

Bizonyára sokan gondolkodtatok rajta így a tél vége felé közeledve, a tavasz és a tavaszi fáradtság elérkezésével, vagy éppen egy betegség után lábadozva, hogy a sok szintetikus gyógyszer és vitamin helyett milyen természetes anyagokkal, ételekkel, italokkal erősíthetitek meg immunrendszereteket.

vous - 2019.02.09.
Turbózd fel az immunrendszered természetes csodaszerekkel!

Általánosságban elmondható, hogy mivel friss szabadföldi gyümölcsök még nincsenek a piacon, a mindig kapható citrusfélékre, déligyümölcsökre, illetve a gyökerükben, gumóikban egész télre vitamint raktározni képes hazai növényekre alapozhatunk. Ilyenek a gyömbér, a fokhagyma, a cékla és társaik. Az ilyenkor kapható paprika ugyan nem azonos beltartalmi értékű a nyárival, mégis kapszaicin tartalma miatt fontos harcostársunk lehet a betegségek megelőzéséért folytatott küzdelemben.

Nem mindegy tehát mit eszünk, de legalább ilyen fontos a szervezetünkbe bevitt megfelelő mennyiségű folyadék, melynek azonban minősége sem közömbös.

A tiszta víz a legjobb szomjoltó és a méregtelenítésben is fontos szerepet játszik, de a téli időszakban még jobban esnek a különböző – lehetőleg gyümölcs alapú – teák, melyek közül a csipkebogyó forrázat a legvitamindúsabb. Meglepő módon a sportolók számára is hasznos lehet akár nap mint nap egy-egy deciliternyi vörösbor elfogyasztása, ami nem csak a vérképzésre, de az immunrendszer állapotára is jótékony hatással van. Számukra azonban természetesen fontosabb az kiizzadt sókat megfelelően pótolni képes jelentős vitamin és elektrolit tartalmú sportitalok fogyasztása.

A folytatásért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek