Egyéb kategória

Ha egy park közelében éltek, egészségesebbek lehettek

A parkok segítenek csökkenteni a levegőszennyezést és az éghajlatváltozás negatív hatásait, ráadásul az egészségetekre is pozitív hatással vannak. A kutatások azt is kimutatták, hogy a legjobb, ha a szép zöld park mindössze 10 percnyi sétára van otthonotoktól.

vous - 2018.12.09.
Ha egy park közelében éltek, egészségesebbek lehettek

Minneapolis a legegészségesebb városi régió egész Amerikában – írja a Mind Bodygreen. De miért? A levegőminőség, a munka és a magánélet egyensúlya, vagy az időjárás? Az egészség számos tényezőtől függ, de van olyan, amit a kutatók különösen érdekesnek találtak, és megmagyarázza, hogy ez a város miért van tele olyan sok egészséges, boldog emberrel.

A válasz egy kiváló minőségű park, amely fél mérföld, azaz 10 perc sétára van az otthonoktól.

Mivel a városnak nemcsak jól felszerelt és karbantartott közparkjai vannak, hanem csaknem minden lakosa 10 perc alatt vagy kevesebb idő alatt eljuthat az egyik ilyen parkba. Az egészséghez nem csak a zöld terület jelenléte, hanem az is hozzájárul, hogy milyen közel van, és mennyire könnyű a megközelítése anélkül, hogy autóba vagy tömegközlekedési eszközre kellene ülni.

Miért éppen 10 perc?

Egy 10 perces séta elég hosszú ahhoz, hogy csökkentsétek a krónikus betegségek kockázatát, és elég rövid ahhoz, hogy a lakosság élvezhesse a zöldfelület képességeit a levegő minőségének javítása és a városi hőhatás csökkentése érdekében.

A parkok nemcsak az egyének egészségét jelentik, hanem a közösség és a környezet egészségét is.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!