Egyéb kategória

Ha egy park közelében éltek, egészségesebbek lehettek

A parkok segítenek csökkenteni a levegőszennyezést és az éghajlatváltozás negatív hatásait, ráadásul az egészségetekre is pozitív hatással vannak. A kutatások azt is kimutatták, hogy a legjobb, ha a szép zöld park mindössze 10 percnyi sétára van otthonotoktól.

vous - 2018.12.09.
Ha egy park közelében éltek, egészségesebbek lehettek

Minneapolis a legegészségesebb városi régió egész Amerikában – írja a Mind Bodygreen. De miért? A levegőminőség, a munka és a magánélet egyensúlya, vagy az időjárás? Az egészség számos tényezőtől függ, de van olyan, amit a kutatók különösen érdekesnek találtak, és megmagyarázza, hogy ez a város miért van tele olyan sok egészséges, boldog emberrel.

A válasz egy kiváló minőségű park, amely fél mérföld, azaz 10 perc sétára van az otthonoktól.

Mivel a városnak nemcsak jól felszerelt és karbantartott közparkjai vannak, hanem csaknem minden lakosa 10 perc alatt vagy kevesebb idő alatt eljuthat az egyik ilyen parkba. Az egészséghez nem csak a zöld terület jelenléte, hanem az is hozzájárul, hogy milyen közel van, és mennyire könnyű a megközelítése anélkül, hogy autóba vagy tömegközlekedési eszközre kellene ülni.

Miért éppen 10 perc?

Egy 10 perces séta elég hosszú ahhoz, hogy csökkentsétek a krónikus betegségek kockázatát, és elég rövid ahhoz, hogy a lakosság élvezhesse a zöldfelület képességeit a levegő minőségének javítása és a városi hőhatás csökkentése érdekében.

A parkok nemcsak az egyének egészségét jelentik, hanem a közösség és a környezet egészségét is.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.