Egyéb kategória

Nektek min kell még fejlesztenetek, hogy egészséges legyen a személyiségetek?

A mentális egészség ugyanolyan fontos, mint a fizikai, és előfordulhat, hogy ezen a téren akad még teendőtök. Az edzés, az egészséges táplálkozás, megfelelő alvás még nem minden. Mutatjuk, min változtathattok még az egészségetek érdekében.

vous - 2021.04.21.
Nektek min kell még fejlesztenetek, hogy egészséges legyen a személyiségetek?

A Mind Bodygreen számolt be arról, hogy a kutatók megállapították, milyen az egészséges személyiség.

Íme az egészséges személyiség profilja:

  • Nyitott az érzelmek felé (azaz képes megtapasztalni és kifejezni az érzéseket)
  • Barátságos, szeretetteljes és szoros kötelékeket alkot másokkal
  • Pozitív érzelmi világ (azaz sok boldogságot, szeretetet és más jó érzést érez)
  • Egyenes (azt jelenti, hogy eredeti, és nem manipulál másokat)
  • Magabiztos
  • Érzelmileg stabil (azaz általában nem túl depressziós vagy ideges, és nem különösebben hajlamos arra, hogy dühös vagy negatív módon reagáljon a helyzetekre)
  • Rugalmasan kezeli a stresszt.

Az egészségesebb személyiségeknek nagyobb az önbecsülésük, az önuralmuk és tisztán és stabilan látják magukat, optimisták az élettel kapcsolatban, kevésbé antiszociálisak, és önállóbbak.

A kutatók által megállapított egészséges személyiségtípus egy tökéletes, idealizált állapot, úgyhogy nincs okotok a pánikra, ha nem találtok túl sok egyezést. A legtöbb ember nem felel meg ennek, és ez azért van, mert mindenkinek vannak olyan területei (mentális és fizikai), amikre kevesebb figyelmet fordít, amit még fejlesztenie kell. A kutatók azt is megállapították, hogy az egészséges személyiségek általában gyakoribbak a középkorú emberek körében.

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!