Egyéb kategória

Árulkodó tenyér, csacsogó ujjak – Amikor a kézfej mesél rólatok?

Bármit csinálunk, mindenre a kezeinket használjuk, nem is tudnánk meglenni nélkülük. De belegondoltatok már, hogy milyen jelentéssel bírhat mondjuk a kézformátok vagy az ujjatok hossza? Nem? Most utánajártam!

vous - 2015.07.01.
Árulkodó tenyér, csacsogó ujjak – Amikor a kézfej mesél rólatok?

Kézforma

Négyféle kézformáról beszélhetünk összesen, amelyek a levegő, a tűz, a víz és a föld. Na de lássuk kicsit bővebben!

Levegő

Milyen a kéz?
 

Általában hosszú és keskeny. A bőr száraz, a körmök hosszúak, ahogy a tenyér is.
 

Miről mesél?
 

Sokkal jobban boldogulnak egyedül, mint mások. Ideális könyvelők, mivel rengeteg információt tudnak fejükben tartani – nem olyan tipikus aranyhalas memóriájuk van, ami három másodperc. Unalmasnak tartják a könnyű feladatokat és szükségük van a kihívásra. Nagyon mozgalmas életük van, gyorsan gondolkodnak, beszélnek és sétálnak. Rájuk jellemző a leginkább, hogy érdeklik őket a lelki jelenségek.

Forrás:
Petrovits Olga

Tűz

Milyen a kéz?
 

Nagy, széles, sokszor szögletes tenyér és rövid ujjak.
 

Miről mesél?
 

Makacs természetük mellett sokszor elhamarkodott döntéseket hoznak. Mindig briliáns ötleteik támadnak, és nagyon kitartóak, legalábbis egy ideig… Kezdeti lelkesedésüknek elég hamar vége szakad. Ideális értékesítők, mivel mosollyal az arcukon, bólogatva képesek bármikor, bárkivel és bármiről beszélgetni, miközben jól csőbe húzzák a másikat. Meggyőző személyiségük tökéletes szónokká teheti őket, karizmatikusak, és mindig a figyelem középpontjában vannak.

Víz

Milyen a kéz?
 

Hosszúkás, de sokkal vizesebb. A tenyér nagyon lágy, inkább szív alakú, az ujjak pedig hosszúak, és a végük felé elvékonyodnak.
 

Miről mesél?
 

Érzelmesek, aranyszívűek és együtt érzőek. Náluk csodásabb legjobb barátot keresve sem találhattok. Ha érzelmes természetüket nem kezelik megfelelően, akkor könnyen depresszióssá és lelki beteggé válhatnak. Akár paranormális képességeik is lehetnek, de tömegben nem érzik jól magukat, ami klausztrofóbiához is vezethet.

Föld

Milyen a kéz?
 

Tenyerük nagy, széles, hosszú, azonban ujjaik se nem hosszúak, se nem rövidek. Általában száraz, sőt akár repedezett is a kezük. 
 

Miről mesél?
 

Csendesek, de nem feltétlenül félénkek. Megbízhatóak, és időnként ellenállóak, főleg, ha változásról van szó. Sokszor olyan hobbijuk vagy munkájuk van, amihez szükségük van a kezükre. Ezért remek asztalos, sőt akár masszőr is válhat belőlük. Nem túl érzékeny emberek, ezért a legkevésbé sem kötik le őket a lelki jelenségek.

A gyűrűs- és a mutatóujj aránya

Bájos, de gyakorlatias

Akiknek hosszabb a gyűrűsujjuk, mint a mutatóujjuk – ahogy nekem is –, általában bájosak és szinte ellenállhatatlanok. Bármilyen helyzetben ki tudják magyarázni magukat, emellett remek problémamegoldók. Együtt érzőek, és gyakran válik belőlük tudós, mérnök vagy katona. Öhöm, akkor most szakmát kéne váltanom?

A magabiztos

Ha rövidebb a gyűrűsujj, mint a mutató, akkor magabiztos személyről van szó. Szeretik a magányt, de ez nem jelenti azt, hogy befelé fordulóak. Célirányosak, és nem szeretik, ha zavarják őket. Értékelik azt, amijük van, de néha még ennél is többet szeretnének.

A békeharcos

Az ugyanolyan hosszú mutató- és gyűrűsujj békeszerető, konfliktuskerülő személyiséget sugall, aki jól szeretne kijönni mindenkivel. A párkapcsolatban nagyon hűségesek, gyengédek és gondoskodók. Vigyázat! Bár a békét szeretik, van egy tüzes oldaluk is, amit napról napra elnyomnak magukban, de ne akarjátok, hogy elszabaduljon a pokol…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!