Egyéb kategória

Kacér? Megbízható? Tökéletes barát? – A lábfej és a lábujj árulkodik a személyiségetekről

Gondolkoztatok már arról, hogy még a lábatokkal is elárultok ezt-azt magatokról? Nem? Pedig tényleg így van. Ahogy kezetek formája vagy ujjaitok hossza árulkodhat a személyiségetekről, úgy ez a lábaitokra is igaz. De vajon mit is jelenthet, ha az egyik lábujjad hosszabb a másiknál, és ha mondjuk nagy lábad van?! Most kiderül!

vous - 2022.01.24.
Kacér? Megbízható? Tökéletes barát? – A lábfej és a lábujj árulkodik a személyiségetekről

Négyféle lábformáról beszélhetünk: a rómairól, a görögről, a feszítettről és a négyzetes vagy más néven földműveslábról.

Római

A lábujjak se nem túl hosszúak, se nem túl rövidek. Egyik sem nagyobb a másiknál, csak szépen csökkenő sorrendben követik egymást. A római lábú emberekről elmondható, hogy imádnak társaságban lenni. Szeretnek új dolgokat tanulni és nyitottak az új tapasztalatok megszerzésére. Igazi sajátossága azoknak a személyeknek, akiknek mindenük az utazás és más kultúrák felfedezése.

Forrás:
Petrovits Olga

Görög

A görög láb jellegzetessége, hogy a második lábujj kicsit hosszabb a többinél. Nagyon aktív, sportos és kreatív személyiséget sugall, aki lelkesedik az új ötletek és emberek iránt. Bár sokszor cselekedhetnek meggondolatlanul, ami sok stresszt eredményezhet az életükben.

Forrás:
Petrovits Olga

Feszített

A láb formájáról elmondható, hogy keskeny és hosszúkás. A lábujjak szinte összeolvadnak, a nagylábujj pedig felfelé keskenyedik. Elég titokzatos személyiségről árulkodik. Bár ez azt is jelenti, hogy sokkal könnyebben tudják kezelni azokat az embereket, akiknek egyik pillanatról a másikra megváltozik a kedvük, vagy meggondolatlanul cselekednek.

Forrás:
Petrovits Olga

Négyzetes vagy földműves

A négyzetes már a nevéből adódóan is olyan lábformát takar, ahol az ujjak hossza – a nagyujjat is beleértve – szinte ugyanakkora, ezért alakul ki a jellegzetes négyzet forma. Tulajdonosa szeret elmélkedni, minden döntését alapos átgondolás után hozza meg, mérlegelve a pozitív és negatív oldalt. Gyakorlatias és nagyon megbízható, épp ezért tökéletes barát.

A lábméret is fontos: a forma még nem minden, lábméretetek is sokat elárul rólatok. Például, akiknek kis lábuk van, nagyon szeretik az életet, és egy mozgalmas, semmiképpen sem irodában ülős munka a legalkalmasabb számukra. Míg azokra, akik nagyobb lábbal születtek, jellemző, hogy új vállalkozásaik sikeressége a legnagyobb álom.

Lábujjak

Forrás:
Petrovits Olga

Nagyujj

Ha a nagyujj nagyobb a többinél, akkor okos, kreatív, gondolkodó személyiségről beszélünk. A többinél viszonylag kisebb nagyujj pedig olyan emberről árulkodik, aki akár ezerfelé is tud figyelni egyszerre.

Második ujj

Minél hosszabb az ujj, annál több vezetői képességgel rendelkezik, dinamikus és talpraesett személyt takar. Ha viszont kisebb, akkor szereti a harmóniát, de nem mindig áll ki magáért.

Harmadik ujj

Ha aránylag hosszú a harmadik ujj, az azt jelenti, hogy energikus és leleményes az adott ember, különösen a munkahelyén. Ha kisebb, akkor elmondható róla, hogy élvezi az élet apró örömeit, szeret pihenni, és semmin nem kapja fel a vizet.

Negyedik ujj

A hosszú, egyenes negyedik ujj családszerető emberről árulkodik. Megértő, de gyakran válik boldogtalanná, és nehezen tudja figyelmen kívül hagyni mások problémáját. A rövid lábujj jelentése, hogy viselőjének nem sokat számít a család és a kapcsolatok, ehelyett inkább másra helyezi a hangsúlyt.

Kisujj

Az apró kisujj gyermeki természetről árulkodik. Nem mindig vállalnak felelősséget tetteik után, könnyen elunják magukat, ezért mindig keresnek maguknak valamilyen szórakoztató elfoglaltságot. Mindenki szeret a társaságukban lenni, barátságosak, viccesek és szellemesek, de gyermeki énjük miatt gyakran keveredhetnek bajba.

Ha még el is tudják mozdítani a kisujjat az előtte lévőtől, akkor kalandos és bájos, sőt inkább kacér személyiségük van. Azonban ha ez nem sikerül, az hűségről és kiszámíthatóságról árulkodik.

Nektek milyen lábformátok van? Tényleg illik a személyiségetekhez?

Ajánlott cikkek