Otthon

A narancshéj második élete – illatosító házilag

Itt a narancs és a mandarin szezonja, mostantól néhány hónapon át sok fogy belőle majd, a héja pedig a legtöbb esetben landol a kukában. Mielőtt kidobnánk, adjunk neki még egy esélyt, és illatosítsuk be vele a lakást, néhány fűszerrel együtt!

vous - 2018.11.15.
A narancshéj második élete – illatosító házilag

Ahogy kuckózósra fordul az időjárás és rövidülnek a napok, a legtöbb lakásban előkerülnek a mécsesekkel melegített illatosítók, párologtatók, felfrissítjük az aromaolajaink gyűjteményét. Az illat otthonossá, meghitté teszi a lakásunkat, nem mellesleg jó hangulatjavító és stresszoldó. Ugyanezt illóolajok nélkül is elővarázsolhatjuk:

csak néhány fűszerre, gyógynövényre van szükségünk, illetve a meghámozott narancsok, citromok, mandarinok héját is tökéletesen felhasználhatjuk.

Nem kell túl nagy praktikára gondolni, valójában pofonegyszerű a dolog, hiszen az aroma- és illatanyagokat, ami itt a citrusok héja és a fűszerek, egyszerűen csak vízbe téve fel kell forralni, majd gyöngyöztetve párologtatni egészen alacsony hőfokon. Ha szeretjük a gyertya táncoló lángját, akkor a főzetből át is önthetünk a mécseses párologtatóba, a többit pedig kihűlve a hűtőbe tehetjük, és napokig kitart a házi illatosítónk.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.