Otthon

Spóroljunk okos mosogatással – pénzt, időt és energiát!

Mosogatni mindenki tud, legyinthetnénk, hiszen sok háztartásban a kamaszodó gyerekeket is befogják ehhez a nem éppen közkedvelt házimunkához. Ez részben igaz is, de némi praktikával gyorsabban és környezettudatosabban, nem mellesleg spórolósabban is elmosogathatunk.

vous - 2021.11.16.
Spóroljunk okos mosogatással – pénzt, időt és energiát!

Bár egyre több háztartásban van mosogatógép, ami energiatakarékosan és a kézi mosogatáshoz képest jóval kevesebb víz felhasználásával tisztítja meg edényeinket, de még így is gyakran kézzel kell elmosni ezt-azt.

persely pénz spórolás

Spórolós tippjeinket itt találjátok

Az szerintünk mindenki számára evidens, hogy érdemes minél gyorsabban elöblíteni a munka folyamán használt konyhai eszközöket, és nem felhalmozni a mosogatóban a cuccokat – így sok időt, kemikáliát és vizet is spórolhatunk, nem szárad bele az étel, és nem kell majd percekig súrolni az edényeket, vágódeszkát forró víz alatt. De van még néhány praktika, amire érdemes odafigyelni!

Mosogatószer hígítása

A mosogatószerek általában túl sűrűek, lassan jönnek ki a flakonból, kinyomásuk alatt csomó feleslegesen elfolyatott meleg vízzel számíthatunk. Érdemes egy nagyobb flakonnal venni, ez általában gazdaságosabb is, majd ezt vízzel duplájára hígítva átönteni egy másik flakonba – így vizet és mosószert is spórolhatunk.

A cikk itt még nem ér véget, még több praktikáért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.