Egyéb kategória

Ezért érdemes rendszeresen tisztítanotok a zuhanyfejet

Belegondoltatok már abba, vajon mi rejlik a zuhanyfejben? A zuhanyzáskor használt, forró vizet adó zuhanyfej, amitől azt várjátok, hogy tiszták lesztek, bizony rejthet ártalmas baktériumokat. Ezért ügyeljetek a rendszeres tisztítására!

vous - 2018.11.10.
Ezért érdemes rendszeresen tisztítanotok a zuhanyfejet

Kiderül, hogy baktériumok boríthatják a zuhanyotok fejét, amiből a vizet magatokra engeditek, és ez negatív hatást gyakorolhat az egészségetekre. Ne feledjétek, hogy nem minden baktérium ártalmas, de a Mind Bodygreen által közölt új tanulmány szerint lehet, hogy a mikobaktériumokra figyelni kell. A Colorado Egyetem kutatói megállapították, hogy Amerikában a mikobaktériumok gyakoribbak a közönséges csapvízzel ellátott zuhanyfejekben, mint a kútvízben. Ez a földrajzi eltérés azért lehet, mert a mikobaktériumok ellenállnak az Egyesült Államokban általánosan alkalmazott klóralapú fertőtlenítésnek.

A kutatók azt remélik, hogy ez a kutatás további vizsgálatokat eredményez a vízkezelő rendszerekben és a vízvezetékekben használt anyagokkal, hogy kitalálják, hogyan csökkenthetik a rossz baktériumokból eredő egészségügyi kockázatokat.

Bár a kutatás az Egyesült Államokra vonatkozott, azért nem árt, ha ti is rendszeres időközönként megtisztítjátok, fertőtlenítitek a zuhanyfejeket. Ez ugyanis egy olyan nap, mint nap használt tárgy, melynek tisztán tartására nem fordítunk elég figyelmet.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.