Egyéb kategória

A nagy rágópara: hogy szedjük ki, ha beleragadt a hajunkba!?

Mind imádjuk a rágógumit: mennyei az íze; felfrissíti a leheletet; és vicces, amikor buborékot fújhatunk belőle. Ja, és mind utáljuk a rágógumit: a legfontosabb pillanatok előtt pont nincs nálunk; fél perc, és már nem is finom; na meg a legkritikusabb helyekre nagyon csúnyán odaragad. Vagyis odaragadt, EDDIG!

vous - 2016.08.01.
A nagy rágópara: hogy szedjük ki, ha beleragadt a hajunkba!?

Tajtékzunk, jajveszékelünk, lekaparjuk a bőrt is az arcunkról, amikor a rágónk nem a tükörből és a szánkból köszön vissza, hanem például a frissen vágott hajunkból, az új szőnyegünkből vagy a kedvenc felsőnkről. Tök feleslegesen, ugyanis pofonegyszerű, házi módszerekkel nevetve szabadulhatunk meg a kis fehér szörnyetegtől!

Forrás:
Giphy

Haj

Az egyik legnagyobb rémálmunk, hogy rágó ragad a hajunkba, mehetünk a fodrászhoz és egy hatalmas területen kell megcsonkítani a frizuránkat. Nos, ennek nem kell így lennie, ha megfogadjátok a következőket.

Olajat egész biztosan találni minden háztartásban. Mindegy a típusa, jöhet a sima napraforgó-, a kókusz-, a ricinus-, de még akár a napolaj is, bármelyik hasznos lesz most. Plusz szükségetek lesz még egy hajgumira, mellyel válasszátok le az érintett tincset a többitől. Tegyétek az egyik kezeteket a rágós rész alá, a másikat mártsátok a választott oldóanyagba és kenjétek át jó alaposan a problémás pontot. Semmiképp se kezdjétek el nyomkodni, mert szétterjed még jobban, inkább egy sűrű fogú fésűvel kezdjétek el kifésülni a rágót. Minden lehúzás után tisztítsátok meg a kefét, hogy ne kenjétek vissza a már eltávolított darabokat. Amint a hajatok újra a régi fényében tündököl, mossátok meg a szokott módon, de előfordulhat, hogy az olaj miatt többször kell majd samponoznotok.

Ha ricinusolajat használtok, nézzétek meg, Takács Nóra mire használja még:

Objektum doboz

Ruha

Az a rossz hírünk, hogy sajnos minden dobozos jégkrémet ki kell szednetek a fagyóból, és megennetek, ugyanis a ruhák igényt tartanak arra a helyre. A rágós darabot úgy hajtsátok össze, hogy az beleférjen egy műanyag – lehetőleg zárhatós – zacskóba, és a sérült rész legyen felfelé. A nejlon és a rágó nem érintkezhet egymással, hogy ezt elkerüljétek, állítsatok egy gyufát vagy valami magasítót közéjük. Pihenjen a ruha több órán át a frigóban, így kellően keményre fagyhat a kis fehér szörnyeteg. Ha letelt az idő, vegyétek ki a tasakot, a tartalmát pedig úgy távolítsátok el, hogy továbbra se érjen össze a gumi és a szatyor. Egy tompább kenőkéssel óvatosan, de minél gyorsabban pattintsátok le a rágót, ne adjatok neki időt kiolvadni.

Forrás:
Pexels

Szőnyeg

Biztosan titeket is arra tanított az édesanyátok, hogy a rágót nem szabad lenyelni, így automatikusan a kuka felé indultok vele, ha már meguntátok. Hopp! Micsoda balszerencse: kiesik a kezetekből, egy pillanatig nem is látjátok, majd ordítotok, hiszen leejtettétek a szőnyegre, és beletapostátok. Nos, nincs szükség semmilyen takarítócégre, csupán jégkockára! Egy – nem lyukas – zacskóba pakoljatok párat, és tegyétek a kényes pontra. Hagyjátok megfagyni a rágót, addig hozzatok egy konyhai spatulát vagy egy életlen kést. Itt is óvatos, de határozott mozdulatokkal, alulról felfelé feszegessétek a még fel nem olvadt rágót. Ha apró darabokra hullott, porszívózzátok át a szőnyeget.

Ha a szőnyegeteket más is beszennyezte, próbáljátok ki EZEKET a tisztítási módszereket!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.