Egyéb kategória

A beauty blendert is kötelező tisztítani, ráadásul még egyszerű is!

A sminkelés különböző fázisait – mint például az alapozás, a korrektorozás, a pirosítás – számos eszközzel elvégezhetjük. Vannak, akik az ecsetre, mások az ujjaikra esküsznek, de sokan választják a cuki színű és formájú beauty blendert is. Az utóbbiakhoz szólunk most. Valljátok be: tisztítjátok ti rendszeresen a szivacsotokat? Nem?! Akkor mostantól kötelező! Ha pedig a válaszotok igen, akkor ellenőrizzétek, a következő módszerek szerint teszitek-e.

vous - 2016.08.18.
A beauty blendert is kötelező tisztítani, ráadásul még egyszerű is!

Ha otthon vagytok a sminkelés világában, biztosan tudjátok, hogy egy jó minőségű beauty blender többe kerül, mint az átlagos kozmetikai szivacs. Nyilván, miután kiadunk ezért a gömbölyded kis kiegészítőért akár több ezer forintot is, szeretnénk minél tovább élvezni a társaságát. Ennek egyik alapfeltétele azonban a rendszeres és alapos tisztítás, ebben segítek most. Egy kombinált módszerrel készültem arra, hogy leengedjük a lefolyón az alapozó, a highlighter, a korrektor és a pirosító maradványait.

Objektum doboz

Általános tisztítás

Hozzávalók:

  • tál
  • szappan vagy sampon
  • meleg víz

Ha nem akartok bepiszkolni egy tálat és mosogatni, akkor zárjátok el a kézmosó nyílását, és engedjetek abba meleg vizet. Oldjatok fel benne annyi szappant vagy sampont, amennyitől nem túl erősen, de habos lesz a víz. Próbáljatok meg minél természetesebb összeállítású szert választani a tisztításhoz, a mosogatószert messze kerüljétek el, mert később irritálhatja majd a bőrötöket.

Az így elkészült fürdőben úszkálhat fél óráig a szivacs, úgy, hogy teljesen elmerül benne, egyszer-kétszer nyomkodjátok át, hogy cserélődhessen benne a víz. Az idő letelte után vegyétek a kezetekbe, és szappanozzátok át közvetlen a felületét körülbelül 2-3 percig, de továbbra is csak naturális termékekkel!

Engedjétek le a kagylóból vagy borítsátok ki a tálból a megmaradt piszkos folyadékot, és tartsátok szintén meleg folyóvíz alá a blendert, passzírozzátok ki belőle a még meglévő szennyeződést. Ezt a folyamatot addig ismételgessétek, míg színtiszta víz nem marad a tenyereteken.

Amikor megbizonyosodtatok, hogy újra az eredeti állapotában tündököl a kis kedvencetek, nyomjatok ki belőle minden maradék vizet, és egy papírtörlővel kezdjétek el megszárítani, felitatni a felesleges nedvességet. Ezután egy tiszta, száraz helyen hagyjátok teljesen megszáradni, majd kezdődhet is a sminkelés újra!

Objektum doboz

Sterilizálás

Minden hónapban legalább egyszer sterilizáljátok a szivacsotokat, attól függetlenül is, hogy rendszeresen takarítjátok. Az eddig leírt módszer eltávolítja ugyan a felszínen tanyázó baktériumokat, de azokat már nem, amelyek mélyebbre férkőztek.

A baktériumok jelenlétéről az árulkodik, ha feltűnően kellemetlen szagú a blenderetek, és/vagy az arcotokon egyre több pattanás keletkezik.

A sterilizálás a következőképp zajlik: Válasszatok egy olyan tálat, amely a mikrohullámú sütőt túléli, és töltsetek bele 2,5 cm magasságú vizet. Ültessétek a közepére a blendert, hagyjátok, hogy megszívja magát, mert ha ezt nem teszitek meg, akkor megrongálódhat vagy FEL IS GYULLADHAT! A megdagadt szivacs 30 másodpercig a legnagyobb teljesítmény alatt forogjon körbe-körbe, de álljatok végig ott ezalatt, amennyiben tovább nő a mérete, vagy halvány füstöt tapasztalnátok.

Az idő letelte után nyissátok ki a mikró ajtaját, és pár percig még ne vegyétek ki az edényt. Ezután óvatosan tapintsátok meg, kihűlt-e már eléggé a sminkkellék, ha igen, akkor fektessétek egy konyhai papírtörlőre, itassátok le vele a felesleges nedvességet, majd szobahőmérsékleten hagyjátok teljesen megszáradni.

Objektum doboz

Ez az opció tehát csak a bacikkal végez, a beszívódott sminktermékekkel azonban nem, így muszáj a fentebbi praktikát is alkalmaznotok.

Poppy is imádja a beauty blendert, ezért rendszeresen elcseni Takács Nórától

Objektum doboz

Vagyis elcsente, ugyanis már neki is van egy sajátja

Objektum doboz

És nektek van ilyen sminkszivacsotok? Ugye rendszeresen tisztítjátok?

Ajánlott cikkek