Egyéb kategória

A beauty blendert is kötelező tisztítani, ráadásul még egyszerű is!

A sminkelés különböző fázisait – mint például az alapozás, a korrektorozás, a pirosítás – számos eszközzel elvégezhetjük. Vannak, akik az ecsetre, mások az ujjaikra esküsznek, de sokan választják a cuki színű és formájú beauty blendert is. Az utóbbiakhoz szólunk most. Valljátok be: tisztítjátok ti rendszeresen a szivacsotokat? Nem?! Akkor mostantól kötelező! Ha pedig a válaszotok igen, akkor ellenőrizzétek, a következő módszerek szerint teszitek-e.

vous - 2016.08.18.
A beauty blendert is kötelező tisztítani, ráadásul még egyszerű is!

Ha otthon vagytok a sminkelés világában, biztosan tudjátok, hogy egy jó minőségű beauty blender többe kerül, mint az átlagos kozmetikai szivacs. Nyilván, miután kiadunk ezért a gömbölyded kis kiegészítőért akár több ezer forintot is, szeretnénk minél tovább élvezni a társaságát. Ennek egyik alapfeltétele azonban a rendszeres és alapos tisztítás, ebben segítek most. Egy kombinált módszerrel készültem arra, hogy leengedjük a lefolyón az alapozó, a highlighter, a korrektor és a pirosító maradványait.

Objektum doboz

Általános tisztítás

Hozzávalók:

  • tál
  • szappan vagy sampon
  • meleg víz

Ha nem akartok bepiszkolni egy tálat és mosogatni, akkor zárjátok el a kézmosó nyílását, és engedjetek abba meleg vizet. Oldjatok fel benne annyi szappant vagy sampont, amennyitől nem túl erősen, de habos lesz a víz. Próbáljatok meg minél természetesebb összeállítású szert választani a tisztításhoz, a mosogatószert messze kerüljétek el, mert később irritálhatja majd a bőrötöket.

Az így elkészült fürdőben úszkálhat fél óráig a szivacs, úgy, hogy teljesen elmerül benne, egyszer-kétszer nyomkodjátok át, hogy cserélődhessen benne a víz. Az idő letelte után vegyétek a kezetekbe, és szappanozzátok át közvetlen a felületét körülbelül 2-3 percig, de továbbra is csak naturális termékekkel!

Engedjétek le a kagylóból vagy borítsátok ki a tálból a megmaradt piszkos folyadékot, és tartsátok szintén meleg folyóvíz alá a blendert, passzírozzátok ki belőle a még meglévő szennyeződést. Ezt a folyamatot addig ismételgessétek, míg színtiszta víz nem marad a tenyereteken.

Amikor megbizonyosodtatok, hogy újra az eredeti állapotában tündököl a kis kedvencetek, nyomjatok ki belőle minden maradék vizet, és egy papírtörlővel kezdjétek el megszárítani, felitatni a felesleges nedvességet. Ezután egy tiszta, száraz helyen hagyjátok teljesen megszáradni, majd kezdődhet is a sminkelés újra!

Objektum doboz

Sterilizálás

Minden hónapban legalább egyszer sterilizáljátok a szivacsotokat, attól függetlenül is, hogy rendszeresen takarítjátok. Az eddig leírt módszer eltávolítja ugyan a felszínen tanyázó baktériumokat, de azokat már nem, amelyek mélyebbre férkőztek.

A baktériumok jelenlétéről az árulkodik, ha feltűnően kellemetlen szagú a blenderetek, és/vagy az arcotokon egyre több pattanás keletkezik.

A sterilizálás a következőképp zajlik: Válasszatok egy olyan tálat, amely a mikrohullámú sütőt túléli, és töltsetek bele 2,5 cm magasságú vizet. Ültessétek a közepére a blendert, hagyjátok, hogy megszívja magát, mert ha ezt nem teszitek meg, akkor megrongálódhat vagy FEL IS GYULLADHAT! A megdagadt szivacs 30 másodpercig a legnagyobb teljesítmény alatt forogjon körbe-körbe, de álljatok végig ott ezalatt, amennyiben tovább nő a mérete, vagy halvány füstöt tapasztalnátok.

Az idő letelte után nyissátok ki a mikró ajtaját, és pár percig még ne vegyétek ki az edényt. Ezután óvatosan tapintsátok meg, kihűlt-e már eléggé a sminkkellék, ha igen, akkor fektessétek egy konyhai papírtörlőre, itassátok le vele a felesleges nedvességet, majd szobahőmérsékleten hagyjátok teljesen megszáradni.

Objektum doboz

Ez az opció tehát csak a bacikkal végez, a beszívódott sminktermékekkel azonban nem, így muszáj a fentebbi praktikát is alkalmaznotok.

Poppy is imádja a beauty blendert, ezért rendszeresen elcseni Takács Nórától

Objektum doboz

Vagyis elcsente, ugyanis már neki is van egy sajátja

Objektum doboz

És nektek van ilyen sminkszivacsotok? Ugye rendszeresen tisztítjátok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!