Egyéb kategória

5 apró életmódbeli változtatás, amikkel csökkenthetitek az ökológiai lábnyomotokat

Az ökológia lábnyomotok csökkentése érdekében elegendő, ha kezdetben kicsiben gondolkoztok. Vezessetek be otthon kisebb változtatásokat (autó helyett tömegközlekedés, kerékpározás, húsfogyasztás helyett több zöldség, gyümölcs, hagyományos izzók helyett LED világítás, stb.), melyekkel, idővel nagyban hozzájárultok majd az üvegházhatást okozó gázok csökkentéséhez.

vous - 2018.10.29.
5 apró életmódbeli változtatás, amikkel csökkenthetitek az ökológiai lábnyomotokat

Az Eco Watch számolt be arról, hogy október elején az Egyesült Nemzetek éghajlat-változási jelentést adott ki a globális katasztrófák figyelmeztetéséről (súlyos áradások, tűzvészek, aszályok), amelyek 2040-ben kezdődhetnek, kivéve, ha drasztikus változások következnek be az üvegházhatást okozó gázok csökkentése érdekében. Ez hatalmas feladatnak tűnhet, de ha mindenki kicsiben hozzájárul, megoldhatóvá válik a probléma.

Íme öt olyan életmódbeli változás, amit már most bevezethettek az ökológiai lábnyomotok csökkentése érdekében:

  • Változtassatok a közlekedési szokásaitokon

A legegyszerűbb megoldás, attól függően, hogy hol éltek, hogy a tömegközlekedést válasszátok az autó helyett. Alternatív megoldás lehet még a gyaloglás és a kerékpározás, melyek nemcsak a környezet, hanem a saját egészségetek szempontjából is előnyösek.

  • Csökkentsétek a hús- és tejfogyasztást

A tejtermékek és a hús, különösen a vörös hús előállításához kapcsolódó folyamat sokkal nagyobb hatással van a környezetre, mint a növényi alapú étrend. A hús- és tejipar többek között számos fosszilis tüzelőanyagot is bocsát a környezetbe.

  • Csökkentsétek az elektromos áram használatát

A háztartásotokban is megvalósíthattok kisebb változtatásokat, például a hagyományos izzókat cseréljétek LED-es izzókra, melyek akár 90 százalékkal kevesebb energiát használnak. Az energiatakarékos készülékek, beleértve a hűtőszekrényeket, mosó- és szárítóberendezéseket, a másik lehetőség az elektromos áram fogyasztásának csökkentésére.

  • Vásároljatok környezetbarát termékeket

Akár szépségápolási cikkeket, akár tisztítóeszközöket vásároltok, válasszátok a környezetbarát megoldásokat.

  • Újrahasznosítás, újrafelhasználás vagy adományozás

A háztartási cikkek, és egyéb termékek elavulása esetén válasszátok az újrahasznosítást, újrafelhasználást vagy a jótékony célú adományozást.

Forrás:
WeLoveCycling
Ajánlott cikkek