Egyéb kategória

Válogassatok bátran az őszi évszak legfinomabb zöldségeiből, gyümölcseiből!

Minden szezonnak megvannak a maga jól ismert finomságai, ősszel se hagyjátok ki a hűvös évszak legjobb gyümölcseit, zöldségeit, csonthéjasait. Nagyszerű alapanyagként szolgálnak egy-egy hagyományos, vagy ínyenc leves, főétel és desszert elkészítéséhez.

vous - 2018.10.12.
Válogassatok bátran az őszi évszak legfinomabb zöldségeiből, gyümölcseiből!

Csökken a hőmérséklet, hullnak a falevelek, itt a meleg pulcsik, sálak, divatos őszi csizmák időszaka. Az október azonban nemcsak a ruhatáratokban, hanem az étrendetekben is változást hozhat, ha kipróbáljátok az évszak jellegzetességeit.

Tápanyagokban, vitaminokban és ízekben gazdag jellegzetes őszi finomságokat gyűjtött össze a Good Housekeeping. A listát kibővítettük néhány hazánkban ismert és elterjedt szezongyümölccsel.

Nektek melyik az őszi kedvencetek, mit tennétek még fel a listára?

  • Alma
  • Articsóka
  • Cékla
  • Brokkoli
  • Kelbimbó
  • Sütőtök
  • Sárgarépa
  • Fejes káposzta
  • Karfiol
  • Zeller
  • Vörös áfonya
  • Édeskömény
  • Grapefruit
  • Kelkáposzta
  • Karalábé
  • Póréhagyma
  • Gomba
  • Paszternák
  • Földimogyoró
  • Mogyoró
  • Körte
  • Pekándió
  • Datolya
  • Füge
  • Burgonya
  • Édes burgonya
  • Lazac
  • Fehérrépa
  • Dió
  • Szőlő
  • Szilva
  • Szelídgesztenye.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek