Egyéb kategória

Így akadályozhatjátok meg, hogy az érzelmeitek irányítsa az étvágyatokat

Bizonyára közöttetek is vannak olyanok, akik esznek, ha örülnek és esznek, ha szomorúak - főleg, ha szomorúak. Mert egy kedvetlen, szürke napot is fel tud dobni néhány falat, mondjuk egy tábla csoki vagy egy doboz csokis keksz. Valójában nem, sőt, a cukortól nemcsak rosszabb lehet a kedvetek, de még az egészségetek és az alakotok is bánhatja, ha hagyjátok, hogy az érzelmeitek irányítsák az étvágyatokat. Mutatjuk, hogyan akadályozhatjátok meg, hogy így legyen!

vous - 2018.10.05.
Így akadályozhatjátok meg, hogy az érzelmeitek irányítsa az étvágyatokat

A munkahelyen és/vagy otthon – mindenkinek van “dugi nasija” valahol, amihez hozzá tud nyúlni, ha úgy érzi, hogy szüksége van valami finomra, sósra vagy édesre, de mindenképp csokisra, hogy egy kicsit jobban érezze magát. Sokan vagyunk, akik érzelemből nassolunk, vagyis befolyásolhatja az étvgáyunkat, hogy éppen milyen a kedvünk, a hangulatunk. A szakemberek szerint ez igen egészségtelen lehet, mert általában nem egy adag salátára “kattanunk rá” ilyenkor. Ráadásul az alakunknak is csak ártunk vele. Mit tehettek ellene? Irányítsátok az étvágyatokat!

nasi

nasi
Forrás:
Pixabay
  • Vezessetek naplót az érzelmeiteknek: jegyezzétek fel, hogy mikor és mit éreztetek, majd egy órával későb vizsgáljátok meg, hogy akartok-e még enni, vagy sem.
  • Legyen egészséges a nasitok: válasszatok ki a lehetséges, egészséges nassolni valók közül hármat, és legyenek ezek otthon tartalékban az egészségtelen kekszek helyett.
  • Menjetek el edzeni, vagy hívjátok fel az egyik barátotokat.
  • Meditáljatok.

Kössétek le magatokat valamivel, keressetek egy hobbit, az a lényeg, hogy felejtsétek el, hogy ennétek valami, pedig nem is vagytok éhesek.

Ajánlott cikkek