Egyéb kategória

Gumicukor, koktél, üdítő – ezért szokjunk le róluk!

A cukros ételeket régóta boszorkányüldözés övezi, és igaz is, hogy sokan sokkal többet fogyasztanak belőle, mint amennyi okos lenne. Kiiktatni azért nem kell, de vannak olyan ételek és italok, amelyek fogyasztásával nemcsak hogy teljesen felesleges kalóriákat viszünk be a szervezetünkbe, de a fogainkra is nagyon károsan hatnak.

vous - 2018.10.03.
Gumicukor, koktél, üdítő – ezért szokjunk le róluk!

A cukros ételek alattomosak, mert becsapósak, és nem is gondolunk bele, mennyire kártékonyak lehetnek. És nem csak azért, mert hizlalnak, mert pár gumicukor vagy egy pohár gyümölcslé még nem változtat minket kisgömböccé, viszont érdemes átgondolni, mennyit árthatnak a fogainknak, a fugszuvasodást és a fogkő képződését is elsősorban a cukor okozza, leginkább pedig olyan cukros étel, ami hosszan a szájban van, vagy maradékai könnyen lerakódhatnak a fogakra. Sok kedvenc ide sorolható, ezért érdemes megismerni őket!

Gumicukor és társai

A tömény cukros édességek állnak az első helyen. Kellemes ízük van, jó szopogatni vagy eszegetni, esetleg frissítik a lehelletünket – ez a legveszélyesebb kategória. Ide tartozik a savanyú cukor vagy a mentolos cukorka, a pillecukor, a vattacukor, a nyalóka, a karamell  és a gumicukor, és bár nem nagy mennyiség egyik sem a cukrot illetően, mégis hosszasan vannak a szájban, és egyenletesen bevonja a fogainkat a cukor, nagyjából semmi értékes nincs bennük – csak cukor, legfeljebb aroma, ízesítő, zselatin, színezék…

A cikk folytatását ide kattintva >>> olvashatjátok.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!