Egyéb kategória

Egy meglepő szokás, ami az életeteket még jelentőségteljesebbé teszi

A legtöbben jelentőségteljes életet szeretnétek élni, és arra vágytok, hogy megtaláljátok az életetek értelmét. De mit is jelent ez pontosan?

vous - 2018.09.30.
Egy meglepő szokás, ami az életeteket még jelentőségteljesebbé teszi

Amikor jelentőségteljes életet szeretnétek élni, talán a társadalmi vagy környezeti aktivizmusra, a baráti kapcsolatokkal és a családdal való szoros kapcsolatokra, az isteni kapcsolatra vagy a nagy kalandokra gondoltok, amelyek a komfortzónátok határának átlépésére késztetnek titeket. Ezek mind pozitív és megvalósítható célok lehetnek, de az új kutatások azt sugallják, hogy még egyszerűbb, befelé koncentráló módon is lehet feloldani azt a nagyobb jelentőségű érzést, amelyet mindannyian vágytok: rutinokkal. A Mind Bodygreen szerzője számolt be egy pszichológiai lapban publikált kutatásról, melyben a kutatók két olyan vizsgálatot végeztek, amelyek alapján azt találták, hogy az emberek, akik rendszeresen rutinokat iktatnak be az életükbe, magasabb értelemet találtak az életükben, mint azok, akik nem.

Szeretjük összekapcsolni a rendkívüli tapasztalatok megszerzését a jelentőségteljesebb élet koncepciójával, de a kutatási eredmények arra utalnak, hogy a hétköznapi szokások, mint például a tanulás, a séta vagy a finom étel elfogyasztása is hozzájárulnak ahhoz, hogy ugyanolyan teljesnek érezzük életünket.

Mindenkinek mást jelent, hogy jelentőséget adjon életének, mindenki másképp éri el ezt az érzést. Ez nemcsak egy nagy, világmegváltó tett lehet, hanem a saját apró sikereitek, hétköznapi szokásaitok.

Ajánlott cikkek