Egyéb kategória

Megvan, mennyi időt szán a sminkelésre egy átlagos magyar nő reggelente

Vajon mit szeret az átlagos magyar nő, ami a szépségápolást illeti? Mit ken szívesen az arcára, milyen sminket tesz fel reggel, milyet este, és titkon melyik sztárcsaj stílusát koppintaná? Nos, augusztusban 1200 magyar nő vallott az Arena Plaza szépségápolással kapcsolatos felmérésében. Ismét kiderült, hogy szeretjük magunkat kényeztetni. 

vous - 2016.09.06.
Megvan, mennyi időt szán a sminkelésre egy átlagos magyar nő reggelente

Tudatosak a magyar nők: vigyáznak a bőrükre

Jól is teszitek, hogy saját bevallásotok szerint rendszeresen jártok kozmetikushoz, és ügyeltek arra, hogy jó minőségű termékeket használjatok. Ez a nők felére igaz. A hidratálást nem hanyagoljátok el, a polcotokon ott van a nappali arckrém, és a legtöbbetek sminklemosó tejjel, arctisztító tonikkal és micellás vízzel tisztítja a bőrét. Éjszakai ápolót, szemkörnyékápolót, fényvédőt és szérumot viszont már nem használtok olyan sokan. Apropó, itt egy kisokos, hogy megtaláljátok a tökéletes arckrémet!

Átlagosan ötezer forintot költötök egy-egy termékre, és leginkább a drogériák kínálatából választotok. Márkafronton a Nivea, Garnier és a L'Oréal áll az első három helyen, ám amennyire nyitottak vagytok az új kencék irányába, pont annyira utána is olvastok annak a terméknek, amit használni szeretnétek. 

Forrás:
pexels

Hogyan sminkeltek?

A nők több mint a fele minden reggel rászán a sminkelésre 10–20 percet, és mindannyiótok máshonnan inspirálódik. A legtöbbetek szeretne profin megtanulni sminkelni egy tanfolyamon, ám akinek ezt nem engedik meg a körülményei, azok a YouTube vloggereitől tanulják el a technikákat. Nappal szívesen hordanátok Palvin Barbi természetesen szexi sminkjét, de voltak, akik Kim Kardashian erősen kontúrozott sminkjét is szívesen viselnék. A harmadik sminketalon Eva Mendes napcsókolta makeupja lett. Este azonban egyértelműen a füstös szemekre és a vadítóan színes ajkakra szavaztatok.

Mi lapul a neszesszeretekben?

Nem túl meglepő, hogy egy lakatlan szigetre nem mozdulnátok a kedvenc szempillaspirálotok nélkül, de szorosan követi a sorban őt a BB krém, a szemöldökceruza, és persze a kedvenc rúzsotok is a szépséghalom tetején landolna. És hogy mitől kedvenc egy szempillaspirál? A VOUS-lányok elárulták!

És hogy mennyit költ egy magyar nő átlagosan egy-egy termékre? A nők fele 2–4000 forintot, de vannak, akik akár 8000 forintot is kiadnának egy különleges darabért. A MAC-termékek toronymagasan vezetnek a high end vonalon, a drogériákban kapható termékek közül pedig a L’Oréal és a Maybelline lett a nyertes.

Ajánlott cikkek