Egyéb kategória

Idegesítő szokások, amiket kerüljetek csetelés közben

Csetelni nem nehéz dolog. 2016-ban már a legtöbben inkább csetelnek telefonálás helyett. Biztos nektek is ismerős a következő szitu: annyira, de annyira idegesítő módon üzenget valaki, hogy legszívesebben kirohannátok a világból. De mik is pontosan ezek a bosszantó szokások?

vous - 2016.07.04.
Idegesítő szokások, amiket kerüljetek csetelés közben

Arról már írtam nektek korábban, hogyan válhattok szerethető, cuki csetfelhasználóvá. Az MSN korába is visszamentünk nosztalgiázni. Most pedig a Bustle azt sorolta fel nektek, hogyan NE viselkedjetek az online térben. Nem akartok az idegesítő ismerős szerepébe bújni, ugye? Nézzük, mik azok, amikkel az őrületbe kergethetnek minket:

Cseten közölnek olyan dolgot, ami nagyon tabutéma lenne

Valami nagyon fontosat és személyeset közölni a cseten egyáltalán nem illik. Arról nem is beszélve, hogy ez elég rossz fényt vet az illetőre. Miért is beszélgetünk mi vele?

Objektum doboz

Túl bonyolult fogalmazásmód

Légyszi, ne! Legyetek rövidek, lényegre törőek! Ne magyarázzatok túl semmit, az már amúgy is mentegetőzésnek tűnik.

Túl gyakori válaszok és kérdések

Ha az ismerősötök visszaír nektek, ti rögtön visszapötyögtök neki? Nemcsak, hogy túl nyomulósnak fogtok tűnni, de azt fogják hinni rólatok, hogy az égvilágon semmi más dolgotok nincs, csak az, hogy egész nap fent lógjatok a cseten. Gondoljatok bele, mennyire idegesít az, ha valaki félpercenként érdektelen dolgokat küldözget és állandóan csipog a telefonotok!? Na, ugye…

Objektum doboz

Csetelés a moziban

Na ez az, amitől rögtön felmegy bennem is a pumpa. Ha valaki beül filmet nézni, miért pötyög a telefonján? Ha nem érdekli a film, menjen ki és ott vakítsa ki az ismerősei szemét, ne a sötét teremben.

Le sem tudják tenni a telefont egy találka közben

Hányszor jártam már úgy, hogy velem szemben ült a barátnőm, akihez beszéltem, miközben ő is beszélt – csak máshoz, cseten. Lányok, légyszi, ezt ne csináljátok! Nemcsak, hogy tiszteletlenség, de idegesítő is, sokan nem is bírják szó nélkül hagyni.

Objektum doboz

Emoji emoji hátán

Van olyan, aki minden kérdésre egy emojival válaszol. Majd utána ír még egyet, csak másféle vigyorgósat. Majd válaszol a kérdésünkre és a mondat végére odabiggyeszt még egy emojit. Aztán ő kérdez valamit, aminek mi van a végén? Igen, egy emoji. Szerintem értitek a célzást…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.