Egyéb kategória

Vicces dolgok, amiket ti is csináltatok régen az MSN-en

Emlékeztek még, anno mennyire siettetek haza, csak hogy felmenjetek az MSN-re, és aztán kábé ugyanazokkal az emberekkel beszélgessetek, mint a suliban? És arra, amikor megismerkedtetek valakivel, és az első kérdésetek az volt: van MSN-ed? Amikor átvette a helyét a Facebook, egy korszak zárult le, de van pár dolog, amire örökké emlékezni fogunk.

vous - 2022.04.17.
Vicces dolgok, amiket ti is csináltatok régen az MSN-en

1. Akkor voltatok a legmenőbbek, ha a nevetekben legalább 4-5 szín volt, és ναℓαнσgч ıgч иézєтт кι. Ezenkívül szinte kötelező volt telerakni mindenféle jelekkel, kiírni a kedvenc bandátok nevét, és visszaszámolni, hány nap van még hátra a születésnapotokig. Nehogy elfelejtse valaki!

2. Volt az a nagyon szuper funkció, amivel kiírhattátok a nevetek mellé, épp mit hallgattok a gépen – na nem mintha ez rajtatok kívül bárkit is különösen érdekelt volna. Persze ilyenkor már jó előre összeállítottatok egy listát a legmenőbb zenékről, mert azt senki se tudhatta meg, hogy szerintetek a Tokio Hotel egyik száma nem is rossz.

3. És az mennyire menő volt, amikor kiírtuk a nevünk mellé, hogy „nem itt”? Pedig valójában ott ültünk továbbra is, csak nem akartuk, hogy mások azt higgyék, egész nap MSN-ezünk. Pedig de.

4. Már órák óta fent voltatok mindketten MSN-en, de a titkos szerelmetek még nem írt rátok. Mit lehetett ilyenkor tenni? Hát persze hogy lerejtettétek magatokat, majd újra elérhetők lettetek, csak hogy a jobb alsó sarokban felvillanjon neki a nevetek. A legjobb, hogy tényleg bejött!

laptop-kave-internet-ceruza

MSN, iWiW, TeveClub – nektek melyik hiányzik a legjobban?

Nem volt ám mindig Facebook, bármennyire is úgy tűnik, hogy Ádám és Éva óta van. A kék közösségi oldal előtt még voltak más oldalak, melyeken ugyanúgy fent voltunk, böngésztünk és nézelődtünk. Ugye dereng azért némi emlékfoszlány ezekről is?

A cikk folytatását ITT találjátok.

5. Három dologgal lehetett őrületbe kergetni valakit: ha egymás után vagy tízszer eljátszottátok a lerejtem magam, elérhető leszek trükköt (instant letiltás), ha folyamatosan rezgést küldtetek neki, vagy ha minden egyes betűre volt egy képetek. Eleinte menő volt, hogy a nem szónál felugrik egy fejét rázó baba, de amikor TÉNYLEG mindenre volt egy gif, pont úgy nézett ki az üzenet, mint egy búcsúvásár.

6. Nemegyszer megkérdeztétek már valamelyik barátnőtöket, hogy X. Y. elérhető-e, mert felmerült bennetek, hogy talán letiltott.

7. Ha feltettetek valakinek egy fontos kérdést, nem volt „látta: 17:05”, hanem megjelent az alsó részen egy ceruza jel, és figyelhettétek, hogy épp gépel. Mint ahogy azt is, ha valamit kitörölt, mert rögtön megjelent a radír jelecske.

8. És amikor kellett valami…
– Átküldöd azt a videót?
– Aha, pill.
Ezt követően pedig néha órákig jött a fájl, óóóóriási sebességgel, miközben tilos volt kikapcsolni a gépet vagy bezárni a csetablakot… Hányszor kezdhettük elölről!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.