Egy jó pác csodákra képes, és nem is kell feltétlenül különleges alapanyagokra gondolni. Ha például gyömbér és citrom párosát vesszük néhány fűszerrel kiegészítve, isteni finom, friss és pikáns, picit csípős ízkombinációt kapunk, ami nagyon jól passzol például a sovány, semlegesebb ízű csirkemellhez.
Ki mondja, hogy unalmas a csirke? Csak attól függ, hogyan fűszerezzük! Ezzel a 2 perc alatt elkészíthető páccal garantáltan nem unalmas, tele van izgalmas ízekkel, mindehhez tényleg pofonegyszerű, ráadásul nemcsak zamatossá teszi a pipihúst, hanem finom omlóssá, szaftossá is, köszönhetően a benne lévő citromnak, ami a pácolás során fellazítja a húsrostokat.
Jó tudni, hogy minél többet hagyjuk a pácban, annál jobban átjárják az ízek, 1 óra már elég neki, de akár elő is készíthetjük, 48 órát bőven kibír a hűtőben ebben a pácban, így nagyon praktikus is, mert akár elő is készíthetjük. Nagy előnye ennek a fogásnak az is, hogy egyetlen evőkanálnyi olívaolajra van csupán szükség, mégis nagyon finom szaftosra sül forró serpenyőben!
Gyömbéres-citromos pácolt csirke
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!