Egyéb kategória

Sült csirke foszlósan-ropogósan – sóágyon sütve

Az egyben sült csirke örök kedvenc, de persze akkor az igazi, ha a bőre ropogós, a húsa szaftos és omlós. A sóágyon sült változat roppant egyszerű, nem szárad ki a csirke, belül foszlósra sül, kívül pedig gyönyörű pirosra és ropogósra sül.

vous - 2018.11.04.
Sült csirke foszlósan-ropogósan – sóágyon sütve

A sóágyon sütés egy régi technika, csirkével és kacsával is nagyon jól működik – a só magába szívja a kisülő nedvességet, és a forró, száraz gőzben tökéletesre sül a hús. Ezzel a módszerrel a felesleges zsiradék és nedvek eltűnnek a sóágyban, a bőr egész vékony és zsírtalan, nagyon jó ropogós lesz, a hús pedig szinte magától lefoszlik a csontokról.

Ahhoz, hogy még finomabb legyen, érdemes még egy kis házilag kikevert fűszervajjal átkenegetni a csirkét, a belsejébe tehetünk fokhagymát vagy hagymát, akár fűszert is, amit csak szeretnénk. Ha megsült a csirke, érdemes a sót kicsit átkeverni, és még 20 percre visszatenni a sütőbe, majd kivéve hagyni teljesen kihűlni – nem kell kidobnunk, újra használhatjuk még sóágyként csirkéhez, legalább 3-4 alkalommal.

A hozzávalókat és az elkészítést ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek