Egyéb kategória

A szaftos-ropogós csoda: sörösdobozon sült csirke

Elsőre meglepő sütési módszernek tűnhet az amerikaiak kedvence, a beer can chicken, vagyis a sörösdobozra ültetett csirke, de aki megkóstolja, rá fog szokni. Pofonegyszerű, garantáltan omlósra és szaftosra sül ezzel a módszerrel a csirke húsa, a bőre pedig jó ropogósra.

vous - 2018.02.05.
A szaftos-ropogós csoda: sörösdobozon sült csirke

Amerikai kertipartik sztárja a sörözdobozon sült csirke, amit jellemzően a nagy, zárható grillsütőkben sütnek, de annyira finom puhára és szaftosra sül ezzel a módszerrel a hús, hogy sima sütőben is érdemes kipróbálni.

Duplán is praktikus a módszer, ugyanis a sütés közben folyamatosan gőzölgő sör egyrészt istenien átjárja és párolja belülről a húst, másrészt a forró levegő teljesen körbe tudja járni a csirkét, és mindenhol egyenletesen pirul kívülről.

amerika

Őrülten vicces törvények, amik még ma is érvényben vannak az USA-ban

Az újvilág számos őrült dolgot adott már nekünk, azonban jogi értelemben is elég elborultak az amerikaiak.

Ha igazán jót akarunk magunknak, akkor készítünk a csirkéhez egy pikáns, fűszeres pácot, amivel sütés előtt és közben is kenegethetjük. Fontos, hogy a csirke ne legyen túl nagy, mert akkor nehezebben sül át, és mivel az álló jószágot nem nagyon lehet letakarni, esetleg túlpirulna a nagyobb madár, mielőtt átsülhetne.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.