Egyéb kategória

Ezektől az ételektől nem tudtok elaludni

Ha lefekvés után az ágyban forgolódva azon törjük a fejünket, hogy vajon miért nem tudunk végre elaludni, emlékezzünk vissza, hogy mit ettünk aznap délután vagy este. Merthogy több olyan étel is van, ami az alvás ellensége.

vous - 2018.08.23.
Ezektől az ételektől nem tudtok elaludni

Ilyenek például a túl csípős ételek. A szakemberek szerint ugyanis ezek túl savasak, és szinte szó szerint feltüzelik a szervezetünket, aminek többek között az a következménye, hogy nem tudunk tőlük elaludni. De ugyanígy járhatunk a túl nehéz, olajban sütött ételekkel is, amelyek emésztése sok időt és energiát igényel a szervezetünktől.

Azzal valószínűleg senkit sem lepünk meg, ha azt mondjuk, hogy a koffein, így a kávé alvás előtti fogyasztása minden esetben álmatlan forgolódáshoz vezethet. De ugyanígy járhatunk már egyetlen pohár bor után is, nem beszélve a nagyobb mennyiségű alkoholról – még ha álmosnak is érezzük magunkat, megeshet, hogy csak hosszas forgolódás után tudunk elaludni, és az álmunk is nyugtalan lehet tőle.

Olvassátok tovább a cikket ITT!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!