Egyéb kategória

Nyári szépségtipp – száraz ledörzsölés

A bőr száraz ledörzsölése önmagában nem újdonság, hiszen évezredek óta használnak erre a célra természetes anyagokból készült eszközöket, amelyek nemcsak az elhalt hámsejteket távolítják el, de a masszírozás hatására a felgyűlt méreganyagok is könnyebben kiürülnek a szervezetből.

vous - 2018.08.21.
Nyári szépségtipp – száraz ledörzsölés

Most, hogy legnagyobb örömömre az önmaszázs újra "divatba jött", és a pozitív hatásait egyre többen élvezik, úgy gondolom, érdemes áttekinteni, hogy mi a helyes technika. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módon dörzsölöd át a testedet, mert sajnos akár rosszul is elsülhet a dolog, amelynek az eredménye rossz közérzet, pangó nyirokfolyadék és irritált bőr.

Ha viszont helyesen végzed, stimulálhatod a nyirokkeringésedet, de természetesen a vérkeringésed és felpezsdül, és több oxigén jut a sejtjeidhez, a bőröd pedig egészséges és ragyogó lesz. Ezek pedig csupán a külsőségek, mert a rendszeres száraz ledörzsölés hatására megújulnak a sejtjeid, erősödik az immunrendszered, és még az emésztésed is jobb lesz. Sosem szabad elfelejteni, hogy

a bőr a legnagyobb szervünk, ezért meghálál minden odafigyelést és gondoskodást.

Forrás:
unsplash.com

Tippek

  • Ha a száraz ledörzsöléshez megfelelő eszközt keresel, mindenképpen olyan kefét, vagy kesztyűt válassz, amelynek természetes sörtéi / szálai vannak, tehát semmiképpen sem szintetikus anyagból készültek.
  • A legjobb eredményt akkor érheted el, ha naponta legalább 5-10 percig végzed a test áddörzsölését zuhanyzás vagy fürdés előtt.
  • A dörzsölés, masszírozás megnyitja a pórusokat, ezért tusoláshoz használj natúr összetevőket tartalmazó szappant vagy tusfürdőt, és lehetőleg kerüld a szintetikus anyagokat tartalmazó kozmetikumokat.

A ledörzsölés menetét ide kattinva >>> olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek