Egyéb kategória

Ebben a napszakban érdemes szénhidrátot fogyasztani

A legtöbb diéta és fogyókúra arra épül, hogy kevés cukrot és szénhidrátot vigyetek a szervezetetekbe. Ez többek között azért lehet, mert a cukor, és általában a szénhdrátok hajlamosak arra, hogy lelassítsanak benneteket - fáradtnak és álmosnak érezhetitek magatokat egy szénhidrátban gazdag étkezés után. Állítólag az sem mindegy, hogy mikor esztek szénhidrátot - kiderült, hogy melyik az a napszak, amikor nemigen ajánlott. Íme!

vous - 2018.08.21.
Ebben a napszakban érdemes szénhidrátot fogyasztani

A fehér liszt, a fehér kenyér, a torták és sütemények a diéták és fogyókúrák étrendjének tiltólistáján szerepelnek. Teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket szabad enni, hiszen valamennyi szénhidrátra mégis szüksége van a szervezetünknek. Nem mindegy azonban, hogy mikor visszük a szervezetünkbe – állítja Shauna Sacco személyi edző. Szerinte fontos, hogy egész nap energiával teliek és aktívak legyünk, ezért érdemes fehérjében, zöldségben és gyümölcsben gazdag étekzéseket beiktatni a napunkba. Ha mindenképp szeretnénk szénhidrátot fogyasztani, azt  szakember tanácsa szerint inkább a nap végén tegyük, vacsorára: így elkerülhetjük, hogy a szénhidrát hatására elálmosodjunk, enerváltakká váljunk. Érdekes, nem igaz?

szénhidrát

szénhidrát
Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Különleges szigetek Izland körül
Világ
Különleges szigetek Izland körül
vous - 2024.11.09.
Björk kétségtelenül Izland egyik ikonikus női alakja, aki világhírű énekesnőként és zeneszerzőként ismert. Az avantgárd popzene királynője nemcsak zenéjében, hanem megjelenésében és egész művészetében képviseli szülőföldje szellemiségét.

Otthon

3 tipp a tisztább otthoni levegőért
Otthon
3 tipp a tisztább otthoni levegőért
vous - 2024.11.27.
Az otthonunk levegője gyakran több szennyeződést tartalmaz, mint a kültéri levegő. Az épületek hatékony szigetelése ugyan sok energiát takarít meg, ezzel együtt azonban korlátozza a levegő természetes áramlását. Így a por, a vegyi anyagok, az allergének és a páratartalom felhalmozódik, ez pedig hosszú távon növeli a légúti megbetegedések kockázatát.