Egyéb kategória

Ez az 5 étel bőrproblémát okozhat a szakemberek szerint

Bizonyára ti is hallottátok már azt a mondást, hogy “az vagy, amit megeszel”. Nos, ez több nézőpontból is igaz lehet, többek között a bőrötök szempontjából is. Vagyis bármit is esztek, az akár már másnap meglátszódhat a bőrötökön - például kipirosodás, pattanások vagy kiszáradás formájában. Mutatunk néhány élelmiszert, ami szinte biztos, hogy bőrproblémát okozhat, ha fogyasztotok belőlük - különösen mértéken felül ártalmasak.

vous - 2018.08.16.
Ez az 5 étel bőrproblémát okozhat a szakemberek szerint

Ráadásul nemcsak a bőrötöknek árthattok velük, de azon is meglátszódhat, ha például előző este nassoltatok belőlük. Mutatjuk is, mely ételek fogyasztásánál legyetek résen – egy falat még nem okozhat nagy bajt, mértéken felül pedig mind káros lehet – az egészségesek és a bőrötök szempontjából is. Ez az 5 étel bőrproblémát okozhat a szakemberek szerint:

nasi

nasi
Forrás:
Pixabay

Sós snackek: a sótól ugyanis az arcotok, az arcbőrötök felpuffadhat – a só visszatartja a vizet a szervezetben, emiatt reggelre bedagadhat, felpuffadhat a szemetek alatti rész (is).

Alkohol: dehidratálja a testeteket, beleértve a bőrötöket is. A póruaitok kitágulhatnak, fénytelenné, szürkés árnyalatúvá válaht a bőrötök – ráadásul a pattanásveszél is fokozottan jelentkezhet.

Tejtermékek: a tejtermékek hatására ugyancsak a pattanásosság veszélye jelenhet meg  – jellemzően a homokotokon és az állatokon lehettek pattanásosak a tejtermékektől.

Cukor: a kutatások szerint a cukortól és más egyszerű szénhidrátoktól ugyancsak pattanások jelenhetnek meg a bőrötökön: az arccsont és az áll, illetve a nyak környékén.

Koffein: mértékkel a kávé még egészsgées is lehet, de a különféle energiaitalok, üdítők, csokoládék és más koffeintartalmú élelmiszerek fogyasztása a bőr korai öregedéséhez, ráncosodáshoz vezethet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.