Könnyű és krémes, igazi frissítő nyári desszert az ananász mousse, lágy és selymes kanalazgatni való, ami ráadásul nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és egy-két csavarral akár különlegességé is alakíthatjuk.
Nyári napokon jól jönnek a sütés-főzést mellőző receptek, mint amilyen ez a könnyű ananászhab is, pikk-pakk elkészíthetó kényeztető nyalánkság, ami konzerv ananásszal is tökéletesen működik, és csak pár zselatinlap, tejszín, pici citrom és vaníliás cukor kell hozzá. Ha különlegesebbé akarjuk tenni, akkor csipetnyi sáfrányt adhatunk hozzá, vagy megbolondíthatjuk egy kevés fehér rummal, ha felnőtteknek készítjük.
Ha igazán selymesre szeretnénk, érdemes a pépesített ananászt áttörni sűrű szűrőn, ha nem zavarnak a kisebb darabok és rostok, akkor ezt elhagyhatjuk. Vendégvárónak, kerti partira is ideális, mert előre elkészíthető, sőt érdemes is mindenképpen, mert jó pár órát kell a hűtőben pihentetni, hogy kellően megdermedjen. Rétegezhetjük akár összetört keksszel, piskótával, más gyümölcsökkel, de csak önmagában is nagyon finom…
Könnyű ananász mousse sáfránnyal
Hozzávalók:
Az elkészítéshez nézzétek meg a teljes cikket ITT!