Nem olyan, mint egy igazi szaftos hamburger, de nem is akar olyan lenni, viszont számtalan előnye van a babból készült burgernek. Filléres, egészséges, csupa jó dolog van benne, sütőben és serpenyőben is süthető, finom fűszeres, nem mellesleg pedig 5 perc alatt összeállítható!
Vegán és diétás, tele van fehérjével és rosttal, mindenmentes, laktató, szóval csupa jó tulajdonsággal rendelkezik a babburger, azoknak is ízlik, akik nem vegán étrendet követnek, de szívesen esznek egészségesebb fogásokat vagy kacsintgatnak az életmódváltással, keresik a húsmentes recepteket – akár önmaguk miatt vagy környezet tehermentesítése végett, de akkor is jó, ha nincs sok időnk vagy ötletünk a főzőcskéhez, ugyanis egy konzerv főtt bab segítségével
5 perc alatt előkészíthető, ízlés szerint sütőben vagy serpenyőben is megsüthető.
Ez a villámgyors burger buciba téve klasszikusan is fogyasztható, de salátával vagy főzelék feltétjeként is szuperfinom, ha pedig nem akarjuk az egészet azonnal felhasználni, a maradék fóliába vagy egy kis dobozba téve pár napig vígan elvan a hűtőben, és bármikor frissen kisüthető.