Egyéb kategória

Áll a bál: kiderült, hogy Kat von D oltásellenes, és gyereke egyetlen oltást sem fog kapni!

Míg nálunk a napokban épp a hathetes kisfiukat elvesztő oltásellenes szülők felelőtlensége áll a sajtóhírek középpontjában, Kat Von D arra veri a mellét, hogy ő maga is az oltásellenesek tábort erősíti.

vous - 2018.06.11.
Áll a bál: kiderült, hogy Kat von D oltásellenes, és gyereke egyetlen oltást sem fog kapni!
Objektum doboz

Természetesen teljes mellszélességgel kiállunk amellett, hogy egy szülőnek legyen lehetősége úgy nevelnie gyerekét, ahogyan csak szeretné. Egészen addig, amíg ezzel más kicsik testi épségét nem veszélyezteti. Kat Von D ezt a határt most átlépte.

A szülés előtt álló tetoválóművész és valóságshow-sztár egy komoly, sokakat érintő problémára hívta fel a figyelmet friss Instagram-posztjában. Arról beszélt ugyanis, hogy egy anya aligha győzhet: mindenki és bárki kritizálhatja szülői döntései miatt, és sosem tud igazán megfelelni az elvárások széles skálájának.

Aztán így folytatta:

„És ha esetleg nem tudnád, milyen az, amikor az egész világ téged kritizál, fölötted ítélkezik, teljes tudatlanságról tanúbizonyosságot téve vagdalkozik és szitkozódik, akkor csak próbáld ki, milyen is az, ha

egy nyíltan vegán terhes nő vagy az Instagramon, aki természetes, gyógyszermentes otthonszülést tervez a vízben, bába és dúla mellett, és aki szeretne vegán gyermeket nevelni, oltások nélkül”.

Ezután azt is kifejtette, hogy hidegen hagyja az összes rosszindulatú, ítélkező komment, döntésén semmi sem változtat. Mindezt pont most, amikor Magyarországon még zajlik az oltásellenes szülők pere, akiknek hathetes kisfia öt évvel ezelőtt hunyt el pokoli kínok között, mivel nem voltak hajlandóak orvost hívni a szenvedő gyerekhez, aki a K-vitamin hiánya miatt agyvérzést kapott…

oltás

Para a HPV-oltás körül – A gyógyszerlobbi vagy más áll a háttérben?

Oké, tudom, hogy a méhnyakrák a nők második legnagyobb ellensége, de miért oltassam be a hetedikes kislányomat, aki még gyerek, egy olyan betegség ellen, ami szexuális úton terjed? Lehet, hogy mire barátja lesz, már nem is lesz hatásos. És egyébként is lehet, hogy többet ártok neki, mint használok? És még egy csomó egyéb aggodalom kerítette hatalmába a napokban az édesanyákat Magyarországon, hiszen nyilatkozniuk kellett, beoltatják-e a gyereket. Megkérdeztünk hát egy nőgyógyászt a kérdésben.

Ajánlott cikkek