Test

Még nem vettétek rá magatokat a rendszeres mozgásra? Vegyetek példát erről a 81 éves testépítőnőről!

Több mint 50 ezer követője van Instagramon, emellett elképesztő izmokkal is büszkélkedhet Ernestine Shepherd, a világ legidősebb testépítője. Ha eddig egy pillanatig sem éreztétek úgy, hogy mozogni kellene, akkor nézzétek végig a fotóit és videóit, mert ennél jobb motiváció nem kell.

vous - 2018.05.24.
Még nem vettétek rá magatokat a rendszeres mozgásra? Vegyetek példát erről a 81 éves testépítőnőről!

Ernestine Shepherd a tökéletes bizonyíték arra, hogy az életkor csak egy szám, semmi több. Nem függ össze azzal, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, mennyit mozgunk, mennyire vagyunk motiváltak.

Objektum doboz

A képeket elnézve nehéz elképzelni, hogy egészen 56 éves koráig a testépítő díva sem foglalkozott a rendszeres mozgással. (Azaz, még nem vagytok elkésve semmivel.) Abban az évben Ernestine a testvérével ment früdőruhát vásárolni. Bár jót nevettek azon, ki milyen formában van, már akkor tudták, hogy ami a testükkel történik, az kicsit sem vicces. Itt az ideje, hogy elkezdjenek rá figyelni, különben baj lesz.

Objektum doboz

Először Ernestine testvére, Velvet kezdett foglalkozni a testépítéssel. 1992-ben azonban agyi anuerizmában (ütőértágulat) elhunyt, így Ernestine az ő emlékére vágott bele az új sportágba. A testépítés nemcsak az alakját változtatta meg, hanem az életszemléletét is. Azt állítja, a rendszeres mozgás tette igazán boldoggá és kiegyensúlyozottá.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ha szeretnétek ti is belevágni a mozgásba, fogadjatok meg néhány tippet tőle:

  • lassan, apró lépésekben haladjatok, lehetőleg kezdetben kérjétek szakemberek segítségét,
  • egyetek rendesen,
  • igyatok elég folyadékot (víz, víz, víz),
  • aludjatok eleget, mert a regenerálódás fontos,
  • éljétek meg az egész utat pozitívan!
Domokos Enikő személyi edző

Kezdjetek el mozogni Domokos Enikővel!

Ajánlott cikkek