Egyéb kategória

Matcha tea mindennap? Ez történik a testünkkel!

A matcha tea a zöld tea leveleiből készített por, amely forró vízzel elkeverve egy zöld, lágy állagú itallá változik. Mivel így közvetlenül juttatjuk be a szervezetünkbe a zöldtea-leveleket, és nem csak a filtert áztatjuk a vízben, még több pozitív hatást érhetünk el. De lássuk, mi is történik a testünkben, ha mindennap iszunk matcha teát!

vous - 2018.05.13.
Matcha tea mindennap? Ez történik a testünkkel!

Szebbé válik a bőrünk

Egy amerikai kutatás szerint a zöld tea egyik összetevője, az EGCG (epigallokatekin-gallát) nevű vegyület megújítja a bőr hámsejtjeit, amelyek máskülönben elhalnának – pontosan ezért van, hogy a zöld tea filtereit gyakran külsőleg is alkalmazzák. Egyszóval kívülről-belülről megfiatalíthatjuk magunkat vele.

Megköti a szabad gyököket

Az antioxidánsok létfontosságúak nem csupán fiatalságunk, de egészségünk megőrzése érdekében is – megköti a szabad gyököket, amelyek az idő előtti öregedésért, sőt bizonyos daganatok kialakulásáért felelhetnek. Szervezetünk nem termeli magától, ezért rá kell segítenünk. Egy bögre matcha tea annyi antioxidánst tartalmaz, mint 10 bögre sima zöld tea – elég meggyőző, igaz?

Érdekel a folytatás? Ide kattintva mindent elolvashattok! 

Forrás: iStock

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.