Egyéb kategória

Hendikepes cicák szépségversenye – jön első Macska Paralimpia itthon!

A világon elsőként Magyarországon rendeznek szépségversenyt sérült cicák számára május 27-én a Dürer Kertben. Az esemény célja, hogy megismertessék a nagyvilággal, a testi fogyatékkal és/vagy mozgássérültként élő cicákkal is ugyanolyan csodás az élet, mint egészséges társaikkal.

vous - 2018.05.10.
Hendikepes cicák szépségversenye – jön első Macska Paralimpia itthon!

A gazdátlan, fogyatékkal élő cicák is nagyon nehezen vagy egyáltalán nem találnak befogadóra, mert az emberek azt hiszik, hogy az ilyen cicákkal sok gond van – írják a szervezők. Ha egy élőlény valamely tulajdonságában kevesebb, az más tulajdonságaiban több – és pont ez az ami, különlegessé teszi őket. Aki nem tart ilyen cicát, soha nem tudja meg, hogy milyen öröm az élet velük, és mennyi mindent lehet tőlük tanulni.

Objektum doboz

Természetesen nem egy klasszikus szépségversenyről van szó – hogyan is lehetne kiemelni egyes cicákat mások rovására sérült cicák esetében? Mégis szépségverseny lesz a javából, mert szakértő bíró fogja értékelni a macskákat, akiknek gazdái megtapasztalhatják ugyanazt a figyelmet és profi bírálatot, amelyet a klasszikus cicaszépség-versenyeken lehet látni: Raposa Edina bíró minden fajtájú cica bírálásához rendelkezik képzettséggel, és értő szemmel ki tudja emelni a részvevő kiskedvencek legjobb tulajdonságait, hogy a szervezők kioszthassák az 1. Paralimpiai Bajnok címet és a hozzá járó gyönyörű kupákat, illetve nyereményeket.

A további részleteket és a nevezési feltételeket ide kattintva olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek